Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, ca PSD nu doreste ca alegerile locale de anul viitor sa se organizeze pe noua lege electorala, apreciind ca este un "boicot ascuns" al social-democratilor, deoarece adoptarea acestei legi ar trebui facuta pana cel tarziu la 1 iunie. "Daca va organiza o intalnire cu partidele politice, presedintele va face consultarile pe tema adoptarii codului electoral", a spus Orban in Parlament, potrivit Agerpres. El a precizat ca doreste sa traga un semnal de alarma cu privire la legea alegerilor locale, "care se afla intr-o urgenta reala".

"Pentru alegerile locale, termenul limita de promulgare este in jurul datei de 15 iunie, pentru ca alegerile locale trebuie organizate in jurul acelei date, intrucat expira mandatele alesilor locali care au intrat in mandat in 2012. As vrea sa trag un semnal de alarma si cred ca ar fi foarte potrivita o consultare organizata de presedintele Romaniei, pentru ca simt un boicot, nu fatis, ci un boicot ascuns din partea formatiunilor politice, in principal un boicot din partea PSD, care, in opinia mea, nu isi doreste ca viitoarele alegeri locale sa fie organizate in baza noii legi adoptata de comisia de cod electoral", a explicat Ludovic Orban.

El a motivat ca acest "boicot" este evident prin modul in care se procedeaza, in Senat, prima camera sesizata in cazul legilor electorale, unde "proiectul de lege a fost transmis spre avizare la mai multe comisii, inclusiv la cea de drepturile omului".

"Termenele programate pentru inceperea dezbaterilor sunt dupa Paste, dupa data de 15 aprilie, ceea ce inseamna ca Senatul nu va incepe dezbaterea in plen inainte de 1 mai, ceea ce, dupa opinia mea, semnifica practic imposibilitatea de a adopta legea in timp util, tinand cont si de faptul ca, dupa adoptarea legii, mai exista un termen pentru atac la Curtea Constitutionala si de asemenea exista un termen in care presedintele poate sa promulge legea", a mai afirmat prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban.