Ruxandra Dragomir afirma ca Traian Basescu nu a sustinut-o suficient pe Elena Udrea in demersurile si denunturile pe care aceasta le-a facut. Dragomir spune, intr-un interviu acordat duminica seara pentru Antena 3, ca si-ar fi dorit ca fostul presedinte sa reactioneze mai rapid si sa faca mai multe declaratii in favoarea Elenei Udrea. Intrebata care au fost asteptarile sale de la Traian Basescu si daca a fost dezamagita de atitudinea acestuia, prietena fostului ministru a sustinut ca mai multe persoane asteptau la acea vreme ca Traian Basescu sa faca mai multe pentru Elena Udrea.

Ruxandra Dragomir la Antena 3Foto: Captura Antena 3

"Nu era numai dezamagirea mea. Era a mai multor oameni care considerau la vremea aceea ca putea sa faca mai multe pentru Elena. Nu stiu. Sa vina cu mai multe declaratii in favoarea ei. Sa o sustina in demersurile pe care ea le-a facut", a declarat Dragomir.

Ruxandra Dragomir a sustinut si ca Traian Basescu a recuperat prea tarziu perioada lunga de tacere si ca nu crede ca Udrea a fost sustinuta suficient in demersurile si denunturile pe care aceasta le-a facut.

"Din pacate, cred ca a recuperat prea tarziu. Nu cred ca Elena a fost sustinuta suficient de mult in demersurile pe care le-a facut sau in denunturile pe care ea le-a facut, in cazul in care acestea sunt adevarate. Eu nu ma indoiesc ca ar fi adevarate. Din pacate, denunturile ei s-au clasat si nu vom sti poate mult timp de acum incolo [...]", a mai spus prietena fostului ministru.

Intrebata de ce Elena Udrea nu a spus nimic despre presupusele fapte de coruptie inainte sa fie anchetata de DNA si daca denunturile acesteia sunt un mijloc de aparare, Dragomir a spus ca este convinsa ca afirmatiile Elenei Udrea vin din dorinta acesteia de a opri coruptia, insa nu este sustinuta.

"Eu am convingerea ca le spune din dorinta de a opri aceste lucri, dar din pacate este singura", a spus Ruxandra Dragomir la Antena 3.

In urma cu aproape doua luni, Elena Udrea declara ca "a vazut cum toti marii barbati politici ai tarii si nu numai politici s-au ascuns pe sub mese", presa speculand la acel moment ca aceasta facea referire la fostul presedinte, Traian Basescu, care intrase intr-un con de umbra in acea perioada.

Ruxandra Dragomir este una dintre putinele persoane ramase alaturi de Elena Udrea, dupa ce fostul ministru a fost arestat preventiv in dosarul "Gala Bute".