Partidul National Liberal va sesiza vineri Curtea Constitutionala a Romaniei pentru decizia Senatului de a respinge cererea de arestare preventiva si retinere a senatorului Dan Sova, informeaza Agerpres.

"PNL a hotarat sa sesizeze CCR. Sesizarea CCR va fi depusa in cursul zilei de maine (vineri - n.r.). Avem numarul de semnaturi necesare, peste 40 de semnaturi ale senatorilor PNL, in urma carora se va formula cererea de neconstitutionalitate", a declarat, joi, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca sesizarea de neconstitutionalitate care va fi adresata CCR are doua capete de cerere.

"Solicitam sa se constate neconstitutionalitatea art. 173 din Regulamentul Senatului, in care se prevede ca Senatul decide cu votul secret al majoritatii membrilor sai. Solicitam CCR sa constate neconstitutionalitatea deciziei Senatului privitor la rezultatul votului in cazul Sova si sa decida ca s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru aprobarea cererii, stabilit in conformitate cu articolul 2 din Constitutie, care stipuleaza ca hotararile se aproba cu majoritatea deputatilor sau senatorilor prezenti", a spus Orban.

El i-a transmis un mesaj senatorului social-democrat: "Sova nu scapi nici in gaura de Ponta".