Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, ii cere Alinei Gorghiu sa raspunda la "dezvaluirile pe care presa le-a facut despre domnia sa" in cea ce priveste un presupus contract cu Electrica, neglijand faptul ca informatia a fost lansata pe piata de colegul sau de partid, Dan Sova, in timp ce Senatul dezbatea cererea DNA de arestare a sa.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

Traseul cronologic al informatiilor despre Alina Gorghiu si presupusa implicare in contracte cu Electrica a fost urmatorul: Dan Sova a lansat tema in discursul din Senat, miercuri dimineata, Liviu Pop a rostogolit-o printr-un comunicat miercuri dupa-amiaza, Victor Ciutacu a dezvoltat masiv ideea miercuri, pe blog, Gabriela Firea a atacat frontal joi dimineata.

"Doamna Alina Gorghiu nu se mai poate ascunde dupa pozitii prin care incearca sa dea lectii altor politicieni sau altor partide. Doamna Gorghiu este in pozitia de a raspunde acuzatiilor care i s-au adus in aceste zile. Ieri am aflat ca doamna Gorghiu are o problema cu reprezentarea Electrica de catre firma de avocatura a carei actionara este - problema, in sensul in care situatia domniei sale este similara cu cea a altor politicieni pe care a incercat sa ii demonizeze.

Astazi mai aflam si ca lidera noului PDL a facut afaceri cu rudele foarte apropiate ale unor figuri marcante din randurile democrat-liberalilor, precum Gheorghe Stefan Pinalti, care dau acum socoteala in fata procurorilor pentru coruptie", afirma Firea, intr-un comunicat al PSD transmis HotNews.ro.

In realitate, informatiile despre presupusul contract cu Electrica au fost lansate cu o zi in urma de Dan Sova, in pledoaria sustinuta in fata senatorilor in care cerea sa nu se aprobe cererea DNA privind incuviintarea arestarii.

"Unul din cele trei contracte din ancheta DNA a vizat recuperarea unei create de 48 de milioane de RON, a Complexului Turceni de la Electrica. Colegii mei au reprezentat Turceniul si au obtinut suma. Electrica a fost reprezentata de societatea de avocatura a doamnei presedinta Alina Gorghiu. Imi este foarte greu sa cred ca Alina Gorghiu nu isi aminteste cu precizie ca in aceasta tranzactie intre Turceni si Electrica nu a fost absolut nimic ilegal, din contra, s-a respectat legea de sus pana jos", a spus Sova.

Informatiile legate de "afaceri cu rudele foarte apropiate ale unor figuri marcante din randurile democrat-liberalilor, precum Gheorghe Stefan Pinalti" au aparut pe blogul ziaristului Romania TV Victor Ciutacu, care scria miercuri, referitor la Alina Gorghiu:

"Cand se va da verde la executia ta, deontologii care iti sufla-n pene vor fi alimentati cu informatii. Si, astfel, lumea va afla si cum ai fost asociata cu Pinalti in firma de energie, si cum a ajuns taica-tau director la Electrica in guvernarea Tariceanu, si cum ai luat pe cabinetul de avocatura contracte de reprezentare (tot) cu Electrica, si citi bani ai facut cu AVAS-ul condus de Tase Atanasiu, si cum ai ajuns arbitru la Curtea lu' Misu Vlasov.

(...)

La 25 de ani de la caderea comunismului, ai ajuns un fel de Elena Ceausescu, doar ca mai vizibila, mai ahtiata de putere si cu Blackberry pe birou".

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, pentru agentia Mediafax, ca prin afimatiile lui Dan Sova din plen, cu referire la persoana sa, acesta incearca sa "capteze bunavointa" senatorilor liberali, precizand ca le-a transmis colegilor sa nu se lase intimidati de afirmatiile senatorului PSD.

"Din pacate, astazi domnul Sova se agata de numele meu, crezand ca poate capta bunavointa senatorilor liberali. Le-am transmis din nou tuturor senatorilor sa voteze la vedere si sa nu se lase intimidati de folosirea numelui meu de catre senatorul Sova", a afirmat Alina Gorghiu.