Presedintele PE, Martin Schulz, a anuntat, miercuri, in plen, ca Mihai Turcanu il inlocuieste pe Eduard Hellvig in Legislativul european, dupa ce acesta din urma a fost numit director al SRI, potrivit Mediafax.

"Autoritatile responsabile din Romania mi-au comunicat ca, incepand cu 1 martie, Mihai Turcanu il inlocuieste pe domnul Eduard Hellvig in Parlamentul European", a anuntat, miercuri, in plenul reunit la Bruxelles, presedintele PE, Martin Schulz.

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat, pe 3 martie, ca mandatul de europarlamentar al lui Eduard Hellvig, ramas vacant dupa validarea sa la conducerea SRI, va fi preluat de urmatorul de pe lista de la alegerile europarlamentare, respectiv de Mihai Turcanu.

Stroe a fost intrebat, dupa sedinta PNL, cine va prelua mandatul de europarlamentar din partea liberalilor ramas vacant ca urmare a demisiei lui Eduard Hellvig, numit director al Serviciului Roman de Informatii.

"Conform legii care guverneaza alegerile europarlamentare, urmatorul din lista este cel care va merge la Bruxelles. Nu a existat o dezbatere pe acest subiect in aceasta sedinta (a conducerii vechiului PNL - n.r.), in mod normal Mihai Turcanu este urmatorul europarlamentar din lista pe care am avut-o anul trecut", a raspuns purtatorul de cuvant al PNL.