Senatorul Dan Sova s-a autosuspendat miercuri din toate functiile detinute in cadrul Partidului Social Democrat, invocand evenimentele din ultimele zile.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In urma evenimentelor din ultimele zile, am luat decizia de a ma autosuspenda din toate functiile detinute in cadrul Partidului Social Democrat.

Dupa cum am afirmat si astazi in plenul Senatului Romaniei, imi sustin pe deplin nevinovatia si consider ca decizia de astazi, a colegilor senatori, imi va permite sa ma apar in fata judecatorilor, asa cum se cuvine, daca dosarul va ajunge la instanta.

Directia Nationala Anticoruptie are toate mijloacele necesare pentru a putea finaliza cercetarile in dosarul in cauza si pentru a lua o decizie finala cu privire la acesta", a anuntat Dan Sova.

Dan Sova a scapat de arestare dupa ce in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA. Din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", "contra" 67 si 5 voturi anulate. In urma votului exprimat nu a fost intrunita majoritatea necesara de 85 de optiuni "pentru".

Potrivit regulamentului Senatului, hotararile Senatului sunt aprobate doar daca sunt votate de majoritatea senatorilor, nu de majoritatea senatorilor prezenti la sedinta. PNL a anuntat ca va contesta rezultatul votului in cazul Sova, mai ales ca o decizie a Curtii Constitutionale din 2008 arata ca hotararile Senatului au nevoie de votul majoritatii senatorilor prezenti la sedinta, nu de majoritatea senatorilor.