Votul dat în Senat pentru respingerea cererii de reţinere şi arestăre a senatorului PSD Dan Şova arată că "prietenii lui Ponta sunt intangibili", acesta fiind un "nou exemplu al societăţii omenoase" promovate de premier, a declarat, miercuri, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Catalin PredoiuFoto: Agerpres

"Votul pentru Dan Şova este un exemplu al «societăţii omenoase»: prietenii lui Ponta sunt intangibili. Cât timp va exista guvernul Ponata, corupţii stau liniştiţi. Cum e cu «interesul naţional»?", a declarat Catalin Predoiu pentru Mediafax.

Rezultatul oficial al votului senatorilor în cazul cererii DNA vizându-l pe Dan Şova a fost anunţat în plen, Senatul neîncuviinţând arestarea preventivă a acestuia, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii.

Potrivit anunţului oficial făcut în plen în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu încuviinţează arestarea preventivă a lui Dan Şova.

Numărul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.

Din cele 151 de vorturi exprimate în cazul solicitării vizându-l pe Dan Şova, au fost înregistrate 79 de opţiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate. Votul a fost secret, cu bile.