Majorarea TVA de la 19% la 24% facuta in 2010 de Guvernul Boc reprezinta "o crima impotriva economiei romanesti", facuta de "criminali pe care ii vedem azi la televizor explicandu-ne cum vor reduce ei din nou TVA dupa ce l-au marit", a declarat premierul Victor Ponta in deschiderea sedintei de Guvern de miercuri.

"Argumentele pentru redcerea TVA nu vi le mai spun inca o data pentru ca cred ca le stie toata lumea, de ce trecerea de la 19% la 24% a fost cea mai mare greseala, o crima impotriva economiei romanesti facuta in 2010 de criminali pe care ii vedem azi la televizor explicandu-ne cum vor reduce ei din nou TVA dupa ce l-au marit", a declarat Ponta.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca miecuri vor fi aprobate in Guvern proiectul de Cod Fiscal si proiectul de Procedura Fiscala.

Potrivit unei sinteze prezentate in Guver, proiectul de Cod Fiscal prevede: reducerea TVA de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016, scaderea contributiilor sociale de stat, impozitarea stimulativa a microintreprinderilor, elimiarea impozitului pe dividende, scaderea cotei unice de la 16% la 14% de la 1 ianuarie 2019, scaderi de accize si eliminarea taxei pe constructii speciale.