Premierul Victor Ponta scrie, intr-o postare pe Facebook, ca pozitia sa si a PSD este de a nu bloca actiunile Justitiei, aratand totodata ca, indiferent de votul Parlamentului privind ridicarea imunitatii in cazul lui Darius Valcov, Dan Sova si Theodor Nicolescu, acestia pot fi trimisi de procurori in fata judecatorilor, in libertate sau in arest, pentru a se stabili daca sunt sau nu vinovati.

Darius Valcov, Dan Sova, Theodor NicolescuFoto: Colaj foto

"Pozitia mea si a PSD este aceea de a nu bloca actiunile Justitiei! Si, indiferent de votul de azi al Parlamentului, TOTI cei trei parlamentari in cauza POT fi trimisi de procurori in fata judecatorilor (in libertate sau in stare de arest) pentru a se stabili daca sunt vinovati sau nu!", scrie Ponta pe Facebook.

Totodata, premierul se arata dezamagit ca "voturile de azi din Senat si Camera Deputatilor privind cereri de arestare preventiva au fost total deturnate de PNL si propaganda basista intr-o batalie pur politica (ideea de justitie fiind total confiscata de cativa lideri PNL, folosita doar politic si demagogic, dovada ca ignora total cazul deputatului PNL Nicolescu si se refera doar la Senat)!"

"Aceasta este realitatea juridica, restul este doar ipocrizie cu care PNL ne-a obisnuit inca din momentul 2013, cand liderii lor au propus legea amnistiei, pentru ca apoi in public sa se spele pe maini ca Pilat din Pont! Orice suprapunere a bataliei politice peste cauze din justitie este profund gresita si ma delimitez cu hotarare de asa ceva!", sustine Victor Ponta.

Camera Deputatilor si Senatul urmeaza sa se pronunte miercuri asupra cererilor de incuviintare a retinerii si arestarii preventive pentru deputatul PNL Theodor Nicolescu si senatorii PSD Dan Sova si Darius Valcov.