Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a asigurat, sambata, la Consiliul National al PSD, ca partidul sau nu face "intelegeri pe sub masa" si sustine in continuare Guvernul Ponta, subliniind insa ca in egala masura il sustine pe presedintele Klaus Iohannis in proiectele de securitate nationala, relateaza Mediafax.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

Oprea a multumit PSD pentru corectitudinea parteneriatului politic si a dat asigurari de continuare a acestuia.

"Sunt aici pentru a va asigura ca UNPR ramane acelasi partener devotat aliantei din care face parte. De fiecare data ne-am respectat cuvantul dat, de fiecare data ne-am demonstrat seriozitatea si onestitatea, fiindca am pus intotdeauna umarul la stabilitatea economica si politica a acestei tari. Vom face acelasi lucru in continuare. De aceea, sustinem Executivul condus de Victor Ponta si sustinem actuala majoritate parlamentara. Indiferent de speculatii, UNPR ramane fidel principiului stabilitatii (..) Mu facem jocuri de culise, nu facem intelegeri pe sub masa si, cel mai important, nu ne lasam partenerii la greu", a declarat Oprea.

Acesta a aratat ca UNPR sustine interesul national si, din aceste considerente, si proiectele presedintelui Iohannis, neputand ignora contextul regional de securitate si nici rolul presedintelui in acest domeniu.

"Totodata, UNPR ramane fidel interesul national, sustine orice demers in acest sens, indiferent de initiatorul acestuia. Prin urmare, asa cum il sustinem pe Victor Ponta la guvernare, la fel il sustinem pe presedintele Klaus Iohannis in prioecte majore de securitate nationala pe care si le asuma in raport cu prevederile Constitutiei (...) Vom vota orice proiect de interes national, orice proiect pentru Romania, indiferent de formatiunea politica care il initiaza", a sustinut presedintele UNPR.

Oprea a mai spus ca forta constructiei politice PSD-UNPR este data si de rezultate, iar, pentru aceste rezultate, ambele formatiuni trebuie sa se concentreze pe guvernare.

"Oamenii asteapta mai multe locuri de munca, asteapta mai multe investitii in infrastructura, vor conditii mai bune in spitale, rezultate mai clare in educatie. Suntem la jumatatea drumului, dar nu am ajuns la destinatie. Va rog, va cer, asadar, sa nu slabim ritmul si sa nu ne lasam distrasi de competitia politica. Sa nu uitam ca suntem la guvernare ca sa guvernam si, cel mai important, sa nu uitam ca toti acei oameni, milioane de oameni si-au pus sperantele in noi. Merita sa fie mandri de noi. Stimati colegi, Romania merita sa fie mandri de noi!", a incheiat Oprea.