Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat, sambata, in Consiliul National, ca in 2016, se confrunta cu o "opozitie destul de impotenta:, care acum asteapta ca ii va da DNA-ul jos de la guvernare, iar la anul vor spera ca va castiga Iohannis alegerilor in locul lor, relateaza Mediafax.

"În 2016 o să ne confruntăm cu o Opoziţie, din nou o spun între noi, că sigur nu se dă la televizor, destul de impotentă. Întâi au spus că fac majoritate cu domnul Geoană şi domnul Vanghelie. A murit ideea. Acum stau şi aşteaptă că ne va da DNA-ul jos de la guvernare şi or să vină ei. La anul, or să spere că o să câştige Iohannis alegerile”, a spus Ponta.

El a adăugat că singurul lucru pe care trebuie să îl facă actuala coaliţie este să reamintească oamenilor ce au făcut ”pedeliştii care astăzi se numesc penelişti, când au fost la guvernare, şi cât de greu a fost să îndrepte relelor lor”.

”Aşa cum în 2010, unii nu credeau că vom câştiga alegerile, poate şi în 2015 mulţi sunt pesimişti. Sunt absolut convins că vom fi din nou pasărea Phoenix, care renaşte din propria cenuşă, că din nou, cei care ne-au cântat prohodul, vor rămâne cu prohodul”, a spus Ponta în finalul discursului său.

"Să fiţi alături de mine în toate aceste bătălii", le-a mai transmis preşedintele PSD delegaţilor la Consiliul Naţional al partidului.