Fostul presedinte Traian Basescu a calificat, joi, ca "stupizenie" informatia conform careia primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, ar fi finantat strangerea de semnaturi pentru candidatura Elenei Basescu la functia de europarlamentar. "Cine i-a cerut lui Marian Vanghelie sa stranga? (...) Am vazut o poveste ca aceea cu raspopitul de la Antena 3, cum treceam cu barca pe lacul Floreasca, care era secat(...) Dati-mi liste, ca semnez si eu pentru trei euro, semnez pentru oricine. E o stupizenie", a declarat Traian Basescu joi seara, la iesirea din sediul PMP.

Traian BasescuFoto: AGERPRES

Fostul europarlamentar Elena Basescu a precizat, joi, ca nu i-a cerut lui Marian Vanghelie sa stranga semnaturi contra cost pentru ea, reamintind ca nu a candidat la alegerile europene din 2014.

Reactia fiicei fostului presedinte vine dupa ce, potrivit motivarii deciziei de arestare a lui Marian Vanghelie, edilul i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu.

"Nu am cerut niciodata nimanui sa-mi stranga semnaturi contra cost, cu atat mai putin lui Marian Vanghelie sau celorlalti oameni invocati in documentele citate in presa. De altfel, pe acestia nici macar nu ii cunosc", a scris, joi, pe Facebook, Elena Basescu.

Aceasta a reamintit ca nu a candidat la alegerile europarlamentare din 2014, subliniiind ca, in aceste conditii, invocarea numelui sau este "nejustificata".

Marian Vanghelie i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu, se arata in motivarea deciziei de arestare a edilului, luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

"Dumitru Marin a relatat ca in anul 2012, cand fiul inculpatului si-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar in primavara anului 2014, inculpatul i-a cerut sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu, banii necesari acestei activitati fiind scazuti din comisionul ce-i era cerut, (...) suma platita pentru cele 9.000 semnaturi stranse fiind de cate 15 lei/ semnatura", potrivit documentului citat.