Legea Tacerii, proiectul legislativ propus ironic de liberalul Cristian Bodea in semn de nemultumire fata de numarul mare de ordonante de urgente emise de Guvernul Ponta, a fost respins de Senat.

Stiripesurse.ro informeaza ca plenul Senatului a respins miercuri initiativa legislativa, cu 60 de voturi impotriva, 27 de voturi pentru si 5 abtineri.

Potrivit procedurilor, Odata formulata si depusa la Parlament, o propunere legislativa, chiar si una care se vrea a fi pamflet, trebuie sa fie luata in discutie ca orice proiect de lege.

StirileProTV relateaza insa ca dezbaterile de miercuri din Senat au fost aprinse.

Daca unii senatori au ras de propunere, considerand ca este un pamflet si trebuie tratat ca atare, altii nu au gustat ironia.

"Nu e de ajuns ca rade lumea, ne mai ironizam si singuri", a declarat Cristiana Anghel, senator PC-PLR, potrivit sursei citate.

Daniel Savu, senator PSD, a afirmat si el ca "e obligatoriu ca ceea ce iese din gura sa ne treaca prin cap".

  • Proiect Legea Tacerii

"Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege:

Art. 1. Prim-ministrul este statul. Indubitabil!

Art. 2. Ministrul stie mai bine! Prim-ministrul, cel mai bine!

Art. 3. Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!

Art. 4. Parlamentarul are obligatia sa ridice mana. Si dreptul sa taca!

Art. 5. Ministerul pentru relatia cu Parlamentul devine Ministerul pentru controlul Parlamentului.

Art. 6. Parlamentarii nu pot initia proiecte legislative fara a cere voie ministrului pentru controlul Parlamentului.

Art. 7. Ministrul pentru controlul Parlamentului are dreptul sa scoata orice parlamentar recalcitrant din sala de plen.

Art. 8. Guvernul conduce numai prin Ordonante de Urgenta. Fara numar!

Art. 9. Ordonantele de Urgenta sunt mai presus de lege. Mult mai sus!

Art. 10. Guvernul poate dizolva Parlamentul prin Ordonanta de Urgenta.

Aceasta Lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, in sedinta din ... , cu respectarea prevederilor art.76 alin(1) din Constitutia Romaniei, republicata".

Nemultumit de numarul mare de ordonante de urgenta emise de guvernul Victor Ponta, senatorul liberal Cristian Bodea a propus, ironic, in septembrie 2014, adoptarea Legii Tacerii, care sa stabileasca limpede ca "prim-ministrul este statul" si poate dizolva parlamentul prin OUG.

"In 15 ianuarie 2014 il intrebam pe Victor Ponta daca "Ne putinizam sau nu?" si ii propuneam sa desfiinteze Parlamentul prin Ordonanta de Urgenta. De ce? Pentru ca bilantul pe 2013 era sumbru: 115 Ordonante de Urgenta si 94% dintre initiativele legislative ale parlamentarilor au fost respinse de majoritatea PSD. Am constatat, insa, ca Victor Ponta doreste sa copieze cu orice pret modelul Putin. Si anul acesta tine ritmul si a ajuns deja la 57 de OUG", afirma senatorul Bodea, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"In consecinta, am decis sa curmez suferinta primului-ministru si sa incetam mascarada aceasta de democratie, cand noi traim intr-o dictatura guvernamentala. Aveti atasat proiectul Legii Tacerii, pe care l-am depus azi la Biroul Permanent al Senatului Romaniei", adauga Cristian Bodea.

Expunerea de motive este simpla: "Pentru ca asa doreste domnul Ponta!".