Senatorul PSD Gabriela Firea i-a cerut fostului presedinte Traian Basescu sa-si probeze afirmatiile facute luni in legatura cu transferurile de bani pe care ea le-ar fi facut "din Crescent in trustul lui Voiculescu".

"Am inteles ca fostul presedinte al Romaniei este in posesia unor informatii potrivit carora as fi girat, prin semnatura mea, actiuni comerciale ilegale, in cadrul trustului Intact, atunci cand eram unul dintre managerii Diviziei de print. Ii adresez public rugamintea domnului Traian Basescu sa predea "dovezile" organelor de cercetare abilitate", a sustinut Firea, conform unui comunicat transmis luni seara AGERPRES.

Aceasta precizeaza ca, desi este insarcinata in luna a opta, se va prezenta la orice fel de audieri, daca acestea se impun.

"Si nu voi intrebuinta modelul brevetat de fostul presedinte, acela de a defaima organele de cercetare, de a manipula opinia publica si de a intimida posibile parti vatamate", a adaugat Firea, conform sursei citate.

Fostul presedinte Traian Basescu a anuntat ca se va prezenta miercuri in fata procurorilor pentru a fi audiat in calitate de suspect in dosarul in care senatorul PSD Gabriela Firea il acuza de amenintare si santaj. Cu aceasta ocazie, el i-a cerut Gabrielei Firea sa explice "cati bani a transferat din Crescent in trustul lui Voiculescu".

"Daca-si aduce aminte sa fi semnat vreo hartie prin care tot imprumuta, asa, an de an, si nu platea inapoi, 400 de mii de euro si vreun 1,8 milioane de dolari, de la Crescent si ii transfera intr-o companie care era in grupul domnului Voiculescu. Daca isi aduce aminte lucrul acesta, ar fi bine sa se spovedeasca public", a declarat Basescu.