Traian Basescu a declarat luni ca are calitatea de suspect in dosarul de santaj care o priveste pe senatoarea PSD Gabriela Firea, la fel ca si procurorul general Tiberiu Nitu, "suspectat ca a impuscat oameni la Revolutie".

Traian BasescuFoto: Agerpres

Basescu a replicat dur, dupa ce a aparut informatia ca a fost pus sub acuzare in acest dosar, acuzand-o pe Firea ca a transferat bani de la "firma securitatii" Crescent intr-o companie din grupul lui Dan Voiculescu.

"Daca Firica isi aduce aminte de chestia asta ar fi bine", a spus el, la iesirea din sediul PMP, adaugand ca "tot doamna Firulescu asta a facut o plangere la Curtea Constitutionala" pentru declaratiile facute de fostul presedinte.

Reamintim ca Traian Basescu i-a transmis anul trecut Gabrielei Firea "sa stea in banca ei", pentru ca este posibil ca, "intr-o zi, sa nu-si mai gaseasca sotul acasa, daca nu este atenta".

De notat ca opiniile lui Traian Basescu despre Tiberiu Nitu au variat destul de mult de-a lungul timpului.

Daca la numirea sa in functia de procuror sef Basescu afirma, in 2013, ca acesta "poate face fata functiei si ca justitia nu se va prabusi si nici nu va fi pusa sub control politic", parerea lui s-a schimbat dupa cinci luni, in urma revocarii din functie a procurorului Lucian Papici. "Independenta justitiei s-a prabusit, cu binecuvintarea domnului Ponta", declara atunci Traian Basescu.

Basescu a declarat ca CCR "i-a explicat ca presedintele e liber sa faca orice declaratie politica in timpul mandatului si are aceeasi libertate ca si parlamentarii", dar se va duce miercuri, la ora 11.00, la Parchetul General, unde i se va aduce oficial la cunostinta calitatea de suspect in acest caz deoarece respecta institutiile statului.

"Mi-au transmis o scrisoare prin care am aflat ca sunt suspect. E cam la fel cum au facut cu Nitu, eu sunt suspect ca am facut o declaratie, el e suspect ca a impuscat oameni la Revolutie" cand era militar in trupele Securitati sii "probabil ca a impuscat cativa terosti".

In ceea ce o priveste pe Gabriela Firea, aceasta "a semnat imprumutul de la Crescent catre compania unde era administrator, Media press sau Casa press, 400.000 euro si 1,2 mil dolari", a continuat fostul sef de stat.

Intrebat de unde are aceste informatii, Traian Basescu a spus ca a primit "un biletel pe care scria 10.000 de euro de la doamna Udrea, ii ceruse un ziarist, Oreste, care ceruse 10.000 de euro ca sa-i i dea doamnei Udrea aceste documente. Ea mi le-a dat mie, eu le-am dat institutiilor statului care nu se ocupa de aceste probleme", a acuzat el.

Basescu a mentionat ca Elana Udrea nu i-a dat acesti bani lui Oreste, motiv pentru care acesta il critica acum .

"Cred ca Oreste e bolnavior, sincer sa fiu, dar este si raspopitul ala de la Antena 3 care spune cum trec cu barca peste lacul Floreasca. Lacul Floreasca e secat din toamna pentru ca se fac constructii", a adaugat fostul presedinte, referindu-se la Mihai Gadea.