Camera Deputatilor va vota, miercuri, vacantarea postului de deputat al lui Gheorghe Netoiu, condamnat la inchisoare cu executare din 2013, a anuntat, secretarul Camerei Marcel Ciolacu, precizand ca Biroul Permanent a primit informarea din partea Inaltei Curti privind condamnarea acestuia.

"A venit un raspuns de la doamna judecator Mirela Sorina Popescu cu privire la fostul deputat Gheorghe Netoiu si pana miercuri are termen Comisia juridca sa intocmeasca raportul si proiectul de hotarare de vacantare a postului dansului", a spus Ciolacu, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, potrivit Mediafax.

El a spus ca nu a fost data nicio explicatie in privinta intarzierii cu care a venit comunicarea privind condamnarea lui Gheorghe Netoiu.

"Nu am primit nicio explicatie. In 20.05.2013 s-a luat hotararea definitiva, nu s-a trimis decizia, iar acum, la solicitarea presedintelui, domnului Zgonea, a venit raspunsul", a explicat Ciolacu.

Desi a fost condamnat in urma cu un an, Gigi Netoiu inca figureaza pe lista deputatilor din Parlamentul Romaniei.

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a precizat, in 4 martie, ca deputatul Gigi Netoiu nu ia niciun drept banesc de la Camera Deputatilor, din momentul condamnarii sale definitive cu inchisoare.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a declarat, in urma cu doua saptamani, pentru Mediafax, ca Biroul Permanent al Camerei asteapta decizia instantei de condamnare definitiva pentru a putea sa-l scoata pe Gigi Netoiu din cvorumul acestui for legislativ.

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Gigi Netoiu, in martie 2014, la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.