Biroul Politic National al PNL a adoptat luni mai multe modificari la Statutul partidului referitoare la sanctiuni etapizate pentru membrii impotriva carora a inceput o cercetare judiciara, transmite Agerpres.

"Modificarile se refera la toate etapele pe care un membru al PNL le poate parcurge in cazul in care incepe impotriva sa un proces penal sau o cercetare judiciara. Ca atare, in cazul in care impotriva unui membru al PNL este dispusa o masura preventiva, si aici este cazul arestului preventiv, fie efectiv, fie la domiciliu, in acest caz persoana respectiva este suspendata din functia pe care o detine in PNL. In cazul in care este trimisa in judecata acea persoana, este suspendata din functie", a explicat Gorghiu.

Ea a aratat ca in situatia in care un membru al PNL este condamnat in prima instanta pentru infractiuni savarsite cu intentie, este suspendat din calitatea de membru al partidului.

"In cazul in care are loc condamnare definitiva a persoanei respective, ea isi va pierde calitatea de membru definitiv, ea va fi radiata", a completat Gorghiu.

Copresedintele PNL a mentionat ca s-a decis si ca toate persoanele care sunt sustinute de PNL in administratia publica centrala si impotriva carora incepe urmarirea penala sa-si piarda sprijinul partidului.

"Sunt lucruri care tin de esenta PNL. Nu vrem sa facem deloc rabat de la integritate, de la etica, de la ceea ce electoratul asteapta de la noi", a declarat Gorghiu.

Propunerile de modificare a Statutului partidului adoptate in BPN vor fi inaintate Consiliului National al PNL pentru a fi votate, iar apoi acestea vor fi transmise tribunalului.

"Nu devine efectiva modificarea pana la Consiliul National, pentru ca doar votul in Consiliul National inseamna modificarea Statutului. Toate cazurile ce se incadreaza in Statut vor urma dispozitiile legale statutare. Nu va exista niciun fel de exceptie. Orice exceptie care va fi facuta sau daca s-ar face vreo exceptie ar insemna vulnerabilizarea intregii constructii si toata echipa prezenta in sala a decis foarte clar ca, daca literele din Statutul PNL prevad ceva, acelea se vor aplica indiferent de persoana. Nu este facuta modificarea pentru o persoana sau alta. Este facuta pentru toata lumea", a aratat Gorghiu.

Ea a mentionat ca s-a discutat si despre initiativa PNL privind ridicarea imunitatii parlamentarilor, criticand lipsa de pozitie a presedintelui PSD, Victor Ponta, fata de acest proiect