Traian Basescu cere, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, adresata presedintelui Klaus Iohannis si premierului Victor Ponta, remanierea de urgenta a ministrului Finantelor, Darius Valcov, pentru presupuse fapte de coruptie. "Stiu ca este weekend, dar ministrul de finante al Romaniei a fost pus sub invinuire pentru presupuse fapte de coruptie (nu spun ca este vinovat). Va rog intelegeti ca orice ora intirziere in remanierea ministrului de finante Valcov are efecte grave de credibilitate politica in exterior, pe pietele financiare dar si pe cursul de schimb", afirma fostul sef al statului.

Traian BasescuFoto: AGERPRES

"Faceti remanierea domnului Valcov inainte de ziua de luni (am sperat ca o faceti azi)", adauga Traian Basescu.

"Daca era vorba de ministrul de la cultura, mediu, transporturi, tineret si sport poate mai puteati astepta pina luni", incheie fostul presedinte.

Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva ministrului Finantelor, Darius Valcov, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, el fiind suspectat ca ar fi primit spaga pentru a il favoriza pe un om de afaceri. Conform materialului probator administrat in cauza, a rezultat ca Darius Valcov a primit, intre 2010-2013, perioada in care ocupa functia de primar al municipiului Slatina, suma de aproximativ 2 milioane de euro.