Premierul Victor Ponta ar trebui sa-i solicite demisia de onoare ministrului Finantelor, Darius Valcov, intrucat un membru al Executivului urmarit penal nu poate avea decat o contributie negativa la imaginea Romaniei, a scris, sambata, pe Facebook, co-presedintele PNL Alina Gorghiu.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"Calitatea de urmarit penal intr-un dosar de coruptie il obliga pe ministrul Finantelor, dl Darius Valcov, sa demisioneze din Guvern. Ca jurist, respect prezumtia de nevinovatie, care i se aplica si domniei sale. Ca cetatean al Romaniei, am renuntat sa mai acord prezumtia de competenta ministrilor din cabinetul Ponta, dar imi doresc ca finantele tarii sa fie gestionate de o persoana a carei integritate nu este atinsa de nicio suspiciune de coruptie", a scris, sambata, pe Facebook, liderul liberalilor Alina Gorghiu, semnaleaza Mediafax.

Aceasta reaminteste ca, in raportul MCV din anul 2013, se mentioneaza ca este "esential pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care indeplinesc functii ministeriale sa se bucure de increderea publicului".

Totodata, Alina Gorghiu puncteaza faptul ca ministrul de Finante este reprezentantul Romaniei in relatia cu creditorii externi.

Co-presedintele PNL il acuza pe Victor Ponta ca nu observa "elefantul din bucatarie" si in loc sa-i ceara demisia de onoare lui Valcov, lauda contributia acestuia la Codul fiscal.

"Premierul Ponta declara, in decembrie, anul trecut, ca atat el, cat si ministrii sai s-ar retrage din Guvern in cazul in care ar fi urmariti penal. Astazi, cand ar trebui sa-i solicite demisia de onoare lui Darius Valcov, face o eschiva jenanta de la subiect. Ca si cum n-ar observa elefantul din sufragerie, Ponta ne vorbeste despre contributia decisiva a ministrului Valcov la Codul fiscal. Un ministru urmarit penal nu mai poate avea decat o contributie negativa la imaginea si credibilitatea Romaniei", sustine Alina Gorghiu.

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, este acuzat de trafic de influenta, fiind suspectat ca, in calitate de primar al orasului Slatina, ar fi intervenit in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, cel din urma promitandu-i 20 la suta din sumele incasate.

Valcov a fost audiat, vineri seara, de procurorii DNA, in calitate de suspect.

Premierul Victor Ponta a scris, sambata dimineata, pe Facebook, ca Darius Valcov a avut si va continua sa aiba "un rol determinant" in cel mai important proiect al Guvernului din acest an: Codul Fiscal.

"Cel mai important proiect al Guvernului in anul 2015 este Codul Fiscal (la care Darius Valcov a avut si va continua sa aiba un rol determinant!). Vreau sa asigur pe toata lumea ca acest proiect merge mai departe, cu orice pret si in orice conjunctura politica! Dezvoltarea economica a tarii este direct legata de adoptarea si implementarea acestui nou Cod - posibila datorita muncii oamenilor din aceasta tara si rezultatelor guvernarii din 2012-2015!", a scris Ponta pe Facebook.