Noul pachet de propuneri pentru Statutul PSD, care va fi finalizat saptamana viitoare, va fi prezentat Consiliului National din 20 - 21 martie si adoptat in congresul partidului care va avea loc cel mai probabil in toamna acestui an, a declarat joi presedintele executiv al social-democratilor, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

"Eu cred si sustin ca in toamna acestui an sa avem congresul partidului. Octombrie - noiembrie. Majoritatea speram ca inceputul anului 2016 sa ne prinda cu statutul schimbat, pentru ca nu il facem in gluma, avand in vedere ca vom decide deschiderea partidului, flexibilizarea deciziilor, modernizarea partidului. Daca avem de exemplu congresul in octombrie, cred ca pana la sfarsitul anului poate fi aprobat in instanta", a spus presedintele executiv al PSD.

Intrebat despre perioada de aplicabilitate a sanctiunilor, Dragnea a aratat ca mai intai acestea trebuie decise in noul statut. "Statutar, ele intra in vigoare de cand sunt aprobate in congres si ulterior in instanta. Dar in interiorul partidului nu te opreste nimeni sa poti sa iei decizii sau sa poti sa faci recomandari organizatiei respective asupra unui membru sau altul asa cum s-a si intamplat. Pentru ca, din nefericire, am avut destule situatii de genul asta in partid si fara sa existe aceasta prevedere asumata, cei care au fost in aceste situatii au parasit functiile respective. (...) Cert este ca ceva trebuie sa facem. Ce s-a discutat pana acum in partid s-a discutat despre cazurile de coruptie. Sunt multe variante", a aratat Dragnea.

Potrivit acestuia, in viitorul statut se mentioneaza foarte clar ca PSD este un partid de stanga. "Astazi PSD este un partid de stanga si PSD, in opinia mea, trebuie sa ramana un partid de stanga, o stanga moderna, europeana", a punctat Dragnea.

Deocamdata, niciun membru PSD nu si-a depus oficial candidatura pentru sefia Consiliului National. "Luni este ultima zi in care se depun candidaturi", a precizat Liviu Dragnea.