PNL afirma ca a votat "la vedere" in cazul cererii privind ridicarea imunitatii deputatului UDMR Laszlo Borbely si acuza PSD ca "doreste sa reinvie superimunitatea parlamentarilor prin votul dat impotriva justitiei".

"PSD dovedeste astfel ca este interesat sa compromita total imaginea Parlamentului si face un joc periculos de intrigi si minciuni cu democratia romaneasca. Este de subliniat ca PSD a convocat cu acest prilej o serie de ministri la votul din Camera Deputatilor pentru a pune in practica o operatiune de diversiune.

PSD insista sa obstructioneze in mod politic si sistematic actiunea justitiei si in cazul lui Laszlo Borbely, aratand ca nu a inteles nimic din mesajul dat de electorat la ultimele alegeri. PSD ramane asociat clar cu imaginea de partid al coruptiei si confirma cu fiecare ocazie acest lucru", potrivit unui comunicat de presa al PNL.

Liberalii acuza social-democratii ca au votat "ascuns" pentru a "discredita procedurile judiciare si pentru a impiedica judecatorii sa se pronunte asupra unui caz de coruptie".

In aceste conditii, "este necesar sa fie adoptata cat mai rapid propunerea PNL pentru urgentarea si simplificarea aprobarii cererilor venite in Parlament din partea justitiei pentru a nu mai putea exista astfel de episoade ce subrezesc increderea romanilor in institutiile democratice si fac rau Romaniei".