Premierul Victor Ponta a povestit o scena din serialul american "House of Cards" cand a vorbit despre scutul antiracheta din Romania, in timpul discursului sustinut la bilantul Ministerului Apararii Nationale.

"Cel mai urmarit serial din SUA in acest moment, desigur de fictiune, este House of Cards. Un episod in care presedintele il primeste la casa alba pe presedintele Rusiei care spune <>. Si ma intrebam daca cei care au scris scenariul stiau ca Romania este cu adevarat parte a proiectului, nu doar fictiune", a spus marti premierul Victor Ponta la bilantul Ministerului Apararii Nationale.

Nu este prima data cand Victor Ponta face referire la celebrul serial. Pe 31 ianuarie, el a vorbit despre numirea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA negand ca a discutat vreodata aceasta numire cu Elena Udrea si adaugand: " Numele meu mai apare in acest ca sa fie pentru dumneavoastra mai palpitant".

Mai mult, in timpul primei dezbateri electorale dintre Ponta si Iohannis din 12 noiembrie, Ponta a "copiat" o scena din serial, atunci cand a pretins scuze de la contracandidatul sau pentru o acuzatie la adresa sotiei sale, Daciana Sarbu.

Premierul a tinut sa reaminteasca marti, la bilantul MApN, ca Armata Romana inseamna si clubul de fotbal Steaua Bucuresti si ca este nevoie sa se faca investitii si la nivelul altor cluburi sportive aflate in coordonarea MApN.

"Vreau sa va incurajez, in acelasi timp, sa nu uitati ca Armata Romana inseamna si Steaua Bucuresti si, chiar daca toata lumea se gandeste doar la fotbal, domnul ministru mi-a adus aminte ca echipa de hochei n-are patinoar. Eu i-am adus aminte ca echipa de baschet n-are o sala la nivelul traditiei clubului si poate ca si acest lucru inseamna foarte mult pentru traditia si pentru respectul pe care Ministerul Apararii si Armata Romana il au in societate", a spus premierul, potrivit Agerpres.