Premierul Victor Ponta a declarat duminica, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune Romania TV, ca nu crede ca o motiune de cenzura a opozitiei va trece, adaugand ca nu se simte in pericol ca liberalii se pregatesc sa ia puterea.

Victor PontaFoto: Facebook

"Nu cred ca va trece motiunea de cenzura. Astazi majoritatea functioneaza, eu cred ca va functiona si la motiunea de cenzura, dar mai mult decat atat, eu nu vad PNL-PDL..., eu nu-i vad absolut deloc pregatiti sa guverneze azi, nici ca program si nici ca oameni nu stim pe cine ar vrea sa puna ministri. Nici ca o majoritate functionala, pentru ca sa spui ca vei guverna inca un an si zece luni pana la alegeri (...). Am inteles, vreti sa veniti, foarte bine, dar spuneti-ne cu ce program, cu ce oameni, cu cine guvernati", a raspuns Ponta la o intrebare pe aceasta tema, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca nu se simte in pericol de faptul ca liberalii se pregatesc sa ia puterea.

"Nu ma simt in pericol, nu am reusit sa vad foarte mult din ce a lansat domnul Predoiu si PNL. Ideea este urmatoarea, avem un guvern care functioneaza, avem un presedinte in functie, avem alegeri in noiembrie sau decembrie 2016, si cred ca (...) situatia actuala in care e un echilibru politic si in care presedintele, Guvernul, Parlamentul lucreaza impreuna, e o situatie foarte buna si nu vad de ce ar trebui sa o stricam", a mai afirmat liderul PSD.

El a mai spus ca nu vede nicio colaborare cu Traian Basescu pe viitor.

"Nu. Ultima data cand am avut, intre ghilimele, placerea sa-l vad pe domnul Basescu a fost la CSAT-ul din luna noiembrie. De atunci nu-i simt lipsa, dar nici nu ne-am vazut, nu ne-am auzit, nu cred ca avem lucruri de dezbatut impreuna", a afirmat prim-ministrul.