Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Romexpo, unde a participat la o reuniune a femeilor din partid, ca acuzatiile care i s-au adus referitoare la faptul ca i s-ar fi adresat cu "Fa, Doina!" colegei sale, ministrul Doina Pana, l-au afectat cel mai tare in 2014.

Victor Ponta si Doina PanaFoto: Captura YouTube

"M-a intrebat acelasi jurnalist si ce m-a facut sa sufar cel mai tare si poate o sa fiti uimite: acel moment in care - bine, nu era deloc adevarat, dar ce conteaza - cand i-am spus colegei noastre Doina Pana. Cred ca a fost de departe minciuna care m-a afetat cel mai tare", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a aratat ca, daca ar fi facut asa ceva, ar fi fost cu siguranta sanctionat de sotia sa, Daciana, si de mama sa.

"Am foarte multe defecte, dar niciodata sper ca nu am jignit sau nu m-am adresat nerespectuos la adresa vreunei femei. Daca as fi facut-o, inainte sa ma sanctioneze Daciana, ar fi facut-o mama cu siguranta, ca ea e mai rapida in reactii", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea si ministrul delegat pentru Ape, Doina Pana, au mers, in aprilie 2014, in localitatea Beiu, judetul Teleorman, unde au vizitat mai multe zone inundate si au discutat cu oamenii. Presa a relatat, atunci, ca, la Beiu (Teleorman), premierul i s-ar fi adresat ministrului Doina Pana spunand: "Tu ce faci, fa, Doina, aici? Aveai chef de niste inundatii?".

Ulterior, premierul Victor Ponta a reactionat, declarand ca a verificat inregistrarea discutiei avute cu ministrul delegat pentru Ape, Doina Pana si ca este clar ca nu i s-a adresat acesteia cu termenul de "fa", si adaugand ca nici nu bause whisky si nici nu venise "de pe vapor".

"Dumneavoastra, multa rabdare si mult calm. Am vazut astazi ca m-am adresat injurios la adresa doamnei ministru Pana. Nici nu bausem whiskey, nici nu veneam de pe vapor. Nu folosesc termenul de ᅡfaᅡ, m-am uitat pe inregistrare si e clar ca nu am zis asa, dar nu conteaza, conteaza ca, orice vom face, unii o sa ne injure. Important este sa faceti lucruri, sunteti ministri, trebuie sa va faceti datoria si sa nu plecati urechea la cei care ne injura ca facem", a spus atunci Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.