Vicepresedintele PSD, Rovana Plumb, si-a anuntat, sambata, la Romexpo, in fata a 1500 de femei social-democrate reunite pentru lansarea in dezbatere publica a Pactului pentru demnitatea femeii, candidatura la sefia Consilului National al PSD, transmite Mediafax.

Rovana Plumb si-a anutat candidatura la functia de presedinte al CN al PSD la propunerea facuta de Viorica Dancila, liderul delegatiei social-democrate la PES.

"Cred ca Rovana are datoria sa se gandeasca serios sa candideze la functia de presedinte al Consiliului National. A sosit timpul ca PSD sa aiba prima femeie in functia de presedinte al Consiliului National. De aceea va chem sa sustinem candidatura Rovanei pentru postul de presedinte al Consiliullui National", a spus Viorica Dancila.

Rovana Plumb a raspuns propunerii facute de Dancila, precizand ca isi asuma aceasta candidatura.

"Multumesc pentru propunere. Sunt onorata sa spun ca da, voi candida pentru presedintia Consiliului National al PSD. Ma bcuur ca am prilejul sa confirm aceasta candidatura alaturi de voi, de liderii nostri. Imi asum ca candidatura, e nevoie sa facem din Consiliul National structura de legatura intre partid, parlamentari si membrii Guvernului", a spus Rovana Plumb.

Ea a mai spus vrea sa faca echipa cu Ponta si cu Dragnea.

"Vreau sa fac echipa cu Victor Ponta, cu Liviu Dragnea, pentru un proiect nou de succes al PSD", a aratat Rovana Plumb.