Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis, miercuri, magistratii Tribunalului Ploiesti. Dupa ce a facut o scurta declaratie jurnalistilor, Badescu a lesinat in timp ce parasea sediul tribunalului.

Iulian Badescu, primarul PloiestiuluiFoto: Agerpres

UPDATE 19.20 Primarul Iulian Badescu este transferat la Spitalul Penitenciar Jilava

Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, arestat preventiv in dosarul privind premierea din bugetul local a echipei FC Petrolul Ploiesti, este transferat, miercuri seara, la Spitalul Penitenciar Jilava, medicii stabilind ca acesta are nevoie de ingrijiri medicale sub supraveghere permanenta.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Alexandru Baloi, a declarat pentru Agerpres ca Badescu a fost supus unor investigatii la Unitatea de Primiri Urgente a unitatii sanitare, iar medicul cardiolog a decis ca el necesita tratament sub supraveghere continua timp de cateva zile, astfel ca primarul este transferat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Potrivit managerului Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, Daniel Nicolae, Iulian Badescu a fost preluat de o ambulanta cu asistent.

De altfel, miercuri dimineata, edilul, retinut marti de procurorii DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu, a fost dus cu ambulanta la sediul Tribunalului Prahova.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Alexandru Baloi, a declarat pentru Agerpres ca Badescu a fost preluat de o ambulanta cu medic pentru a fi transportat la instanta.

"I s-a facut o externare de etapa, ceea ce inseamna ca, daca starea acestuia se depreciaza in functie de anumiti factori, atunci, in functie si de decizia instantei, el poate reveni in spital, fara a mai trece prin procedurile impuse la Unitatea de Primiri Urgente", a explicat Baloi.

De asemenea, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, Daniel Nicolae, a aratat ca ambulanta cu medic nu a ramas la Tribunal, dar, daca va fi nevoie de asistenta medicala, se va interveni la solicitare.

Iulian Badescu a fost internat, marti seara, la Sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, lui facandu-i-se rau la scurt timp dupa ce a fost retinut si scos din sediul DNA pentru a fi transportat in arest.

Surse medicale au declarat presei ca primarul Ploiestiului a fost dus, initial, la spitalul din municipiul Campina, oras in care se afla arestul IJP Prahova, aici constatandu-se ca are tensiunea si glicemia crescute si fiind ulterior transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti.

Primarul Iulian Badescu era cunoscut dinainte ca avand unele probleme de sanatate, el fiind bolnav cronic.

Dupa aflarea deciziei judecatorilor, inainte sa i se faca rau, Badescu a declarat ca "este incredibil ceea ce se intampla", ca procurorii nu au nicio alta proba in afara unei declaratii a finantatorului Petrolului, Daniel Capra, catalogand justitia drept una "sovietica".

"Nu exista nicio alta proba. Este o justitie sovietica. Nu inteleg de ce in Romania se intampla aceste lucruri", a spus Badescu.

El a aratat ca functia de primar este considerata in prezent "un pericol public". "Eu ca primar sunt considerat pericol public. Functia de primar este considerata acum pericol public", a mentionat edilul.

De asemenea, el sustine ca "probabil" procurorii se asteapta ca prin exercitarea acestei presiuni, el sa dea declaratii cu privire la alte persoane. "Este incredibil. Nu-mi explic cum se intampla asa ceva, probabil ca domnii procurori pun presiune si se asteapta de la mine sa spun ceva despre cineva. Nu vor primi asa ceva", a adaugat Badescu.

Decizia instantei cu privire la arestarea preventiva a primarului Badescu nu este definitiva.

Edilul a fost retinut marti de procurorii anticoruptie, dupa sapte ore de audieri, intr-un dosar privind infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu.