Deputatul Daniel Fenechiu a declarat, miercuri, dupa condamnarea lui Dan Diaconescu la inchisoare, ca aceasta veste nu-l bucura, avand in vedere ca i-a fost si avocat, dar a precizat ca grupul parlamentar in care activeaza si-a schimbat denumirea de PP-DD si pentru a se delimita de Dan Diaconescu.

Daniel FenechiuFoto: Agerpres

"Este o veste care nu ma bucura. Am fost colaboratori, l-am si reprezentat, i-am fost avocat. Sa nu uitam ca toti cei 68 de parlamentari care au intrat in Parlament pe listele PP-DD, au intrat si pe imaginea lui Dan Diaconescu", a spus Fenechiu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca, in raport cu evolutiile ulterioare, intre Dan Diaconescu si parlamentarii alesi pe listele PP-DD s-a creat o "prapastie" din cauza liniei politice.

"Decizia de a schimba numele grupului parlamentar a avut la baza si dorinta noastra de a ne detasa de imaginea tuturor celor care conduc PP-DD, inclusiv si de imaginea fondatorului Dan Diaconescu", a mai spus Fenechiu.

Presedintele Camerei Deputatilor a anuntat, miercuri, in plen, ca grupul parlamentar al Partidului- Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) isi schimba denumirea in grupul Democrat si Popular, aceasta situatie respectand prevederile regulamentului Camerei Deputatilor.

Dupa acest anunt, deputatii PMP au facut public ca vor face parte din grupul Democrat si Popular, grupul urmand sa aiba in componenta 16 deputati.

Fostii deputati PP-DD au precizat, saptamana trecuta, ca infiinteaza un nou partid, Partidul National Democrat.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru santajarea lui Ion Mot, fost primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.