Deputatul liberal Eugen Nicolaescu, fost ministru al Sanatatii, s-a prezentat miercuri la sediul DNA. La iesirea de la audieri, Nicolaescu a precizat ca a fost intrebat de un control pe care l-a dispus, in perioada in care ministrul, la spitalul judetean din Ialomita, intr-un dosar deschis pe numele sefului Consiliului Judeteana Ialomita, Silvian Ciuperca.

Nicolaescu a spus ca a fost citat la solicitarea avocatilor presedintelui CJ Ialomita, Silvian Ciuperca, acuzat de mai multe fapte de coruptie, potrivit Agerpres.

"Este vorba despre un dosar deschis pe numele presedintelui CJ Ialomita", a explicat fostul ministru, care a adaugat ca a dat declaratii referitoare la controlul demarat in timpul mandatului sau la Spitalul Judetean si finalizat, insa, dupa ce el a plecat de la conducerea MS.

Nicolaescu a spus ca a trebuit sa explice de ce s-a facut controlul, la solicitarea cui si daca s-au respectat toate procedurile.

"Ciuperca prin avocati a solicitat marturia mea, acel control s-a facut la solicitarea dumnealui. Nu stiu mai mult din dosar. (...) Nu stiu ce s-a gasit acolo si ce s-a facut ulterior", a adaugat el.

Silvian Ciuperca a fost arestat preventiv in luna februarie fiind acuzat de DNA de luare de mita, doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, doua infractiuni de instigare la abuz in serviciu, instigare la fals intelectual si la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii sustin ca, in ianuarie 2014, Silvian Ciuperca si-a folosit influenta si autoritatea conferita de functia de conducere intr-un partid politic in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit si anume asigurarea postului de manager interimar in cadrul Spitalului Judetean Ialomita.

Seful CJ este acuzat ca, in perioada martie-aprilie 2014, dupa efectuarea unui control de catre Corpul de Control al Ministerului Sanatatii, l-a determinat pe un consilier din cadrul ministerului sa-si exercite atributiile de serviciu in mod defectuos, prin intocmirea raportului de control neconform realitatii.

Nicolaescu a fost ministrul Sanatatii intre anii 2005-2008 si din nou in guvernul USL in 2012.