Senatul si Camera Deputatilor au aprobat, luni, modificarea componentei comisiei pentru revizuirea Constitutiei, stabilind ca senatorul PNL Puiu Hasotti il va inlocui pe Crin Antonescu, iar deputatul PNL Eugen Nicolaescu va fi in locul liderului PNL Alina Gorghiu, informeaza Mediafax.

Alta modificare aprobata de plenul Parlamentului este numirea in comisie a deputatului PNL Ioan Cupsa in locul lui Petre Roman, care si-a pierdut mandatul fiind gasit incompatibil de ANI.

De asemenea, senatorul PNL Catalin Boboc va fi in locul lui Tudor Chiuariu, care a demisionat din PNL, iar deputatul liberal Gabriel Andronache il va inlocui pe George Scutaru, care a demisionat din Parlament pentru a ocupa functia de consilier prezidential.

Din comisia de revizuire a Constitutiei mai fac parte Ion Chelaru (PSD), Bogdan Ciuca (PC), Daniel Fenechiu, Mate Andras Levente (UDMR), Valeria Schelean (PNL), Florin Iordache (PSD)Varujan Pambuccian (minoritati), Ovidiu Dontu (PSD), Cristian Dumitrescu (PSD), Gheroghe Emacu (PSD), Daniel Florea (PSD), Dan Motreanu (PNL), Ciprian Nica (PSD), Ioan Oltean (PNL), Calin Popescu Tariceanu (PLR), Alin Tise (PNL), Haralambie Vochitoiu (PSD).

Crin Antonescu, care a ocupat functia de presedinte al comisiei, a anuntat, luna trecuta, ca se retrage din aceasta comisie.

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat ca il sprijina pe Ion Chelaru pentru a ocupa functia de presedinte al comisiei de revizuire a Constitutiei.