Raportul privind cererea procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale a fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely va fi discutata saptamana viitoare in plenul Camerei Deputatilor, a decis, luni, Biroul Permanent.

Secretarul Camerei, deputatul Nicolae Mircovici a facut aceasta precizare dupa sedinta Biroului Permanent, aratand ca nu exista in regulament un termen pana la care sa fie discutata in plen aceasta cerere, transmite Mediafax.

"Raportul Comisiei juridice in legatura cu domnul Borbely va fi discutat miercurea viitoare, de pomanie intr-o saptamana, dat fiind faptul ca astazi la Camera nu avem plen, avem miercuri si pentru miercuri s-a hotarat ca sunt trei proiecte cu propuneri de adoptare si restul era sesiune de respingeri numai. Sunt doar trei legi si nu era cazul sa discutam o astfel de solicitare la respingeri. Se va discuta miercuriea viitoare, asa a hotarat Biroul Permanent, nu exista un termen", a detaliat Mircovici.

El a spus ca Comitetul liderilor de grup a facut propunerea ca raportul Comisiei juridice in cazul lui Borbely sa fie discutat saptamana viitoare, miercuri si ca Laszlo Borbely este plecat luni si marti la Vilnius, in calitate de reprezentant al Comisiei de politica externa.

"Din punct de vedere al regulamentului, nu este nici mai mult, nici mai putin decat prevede regulamentul, adica nu exista o limita de timp in regulament. Saptamana viitoare intra pe punctul 1 la plen, daca nu mai apare vreo motiune, sau mai stiu eu ce problema", a adaugat Mircovici.

Comisia juridica a avizat favorabil, saptamana trecuta, cererea procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale, in timp ce procurorul a facut aceasta solicitare in urma cu o luna.