Biroul Permanent National al PSD a confirmat luni data reuniunii Consiliului National, respectiv la 20 si 21 martie, pe ordinea de zi fiind in principal noul program politic al partidului, modificarea statutului si alegerea unui nou presedinte al forului de conducere, potrivit Agerpres.

'Am confirmat data pentru Consiliul National - 20 si 21 martie, avand ca principale teme in primul rand noul program politic al PSD cu care vom merge in 2016 in alegeri, un raport de activitate al meu si al conducerii partidului, modificarile propuse la statut si alegerea noului presedinte al CN. Candidaturile se vor depune pana in data de 15 martie, in asa fel incat la Biroul Permanent de luni, 16 martie, sa validam aceste candidaturi si procedura de vot', a anuntat presedintele PSD, Victor Ponta, la finalul BPN.

Principalele conditii pentru depunerea candidaturii la sefia CN sunt trei ani vechime si sustinerea a cinci organizatii, ultimul care a detinut aceasta functie fiind Adrian Nastase.

Victor Ponta a sustinut ca in noul Statut al PSD nu vor exista sanctiuni, pentru ca acestea se aplica doar de catre instante.

'Va exista o propunere pe care eu o voi sustine, dincolo de alte propuneri, care se refera la un tip de responsabilitate politica, si anume la ce functie trebuie sa renunti fie in guvern, fie in conducerea Parlamentului, fie in partid, in functie de momentul unei cercetari penale. Dar sanctiuni - sanctiuni aplica doar instanta. Noi nu instituim prezumtia de vinovatie. Noi facem altceva: luam niste masuri statutare prin care orice persoana, incepand cu mine pana la cel mai nou membru al partidului, in masura in care este vizat in mod direct de catre o cercetare legata de fapte de coruptie, ca despre asta vorbim, nu mai poate ocupa pe acea perioada anumite functii. O sa vin exact la Consiliul National cu forma pe care o propunem', a precizat presedintele PSD.