PNL isi propune "reproiectarea Romaniei pe 10 ani", astfel incat in orase sa vedem "cetateni care circula cu laptop pe umar si actionari in bursa sau parteneri la firmele la care sunt si angajati, care merg dimineata la jogging si seara la teatru sau intr-un restaurant", sustine Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte PNL. Intr-un interviu acordat Ziare.com, Predoiu a spus ca Romania pe care isi propune sa o construiasca este formata, in sate, din "fermieri cu camioneta si tractor propriu, cu afaceri creditate de banci rurale si produsele colectate de centre de achizitii".

Catalin PredoiuFoto: Agerpres

"In scoli, table digitale si programe 'scoala dupa scoala'. In spitale, medici reintorsi acasa pentru ca au de ce. In cartiere sau comune, crese mai multe, cu personal calificat", a continuat Catalin Predoiu.

Prim-vicepresedinte PNL a sustinut apoi ca "programul PNL este realizabil, deci generos. Programul PSD este irealizabil, deci mincinos. Puneti-i sa faca o simulare a bugetului cu aplicarea masurilor lor si acelasi nivel de colectare a TVA, de exemplu, si intrebati-i de unde iau acei bani", potrivit Ziare.com.

Intrebat de unde vor lua liberalii banii care sa permita reducerea TVA-ului cu 5 puncte, asa cum au prevazut in programul PNL de guvernare lansat sambata 28 februarie 2015, Catalin Predoiu a raspuns ca liberalii propun aceasta scadere in 2016 si ca banii vor veni din "surplus de colectare, fonduri europene si investitii, ca sa nu fie 'gaura', ci compensare echilibrata, ramanand efectul de incurajare, de stimulare".

Referitor la faptul ca si PSD a propus deja reducerea TVA-ului la 19%, Predoiu a dat urmatoarea explicatie: "dl Ponta stia ca scoatem programul si ca politic e un pas ofensiv spre o noua majoritate. L-a chemat pe dl Valcov si i-a spus sa scoata rapid un Cod fiscal liberal ca sa nu se mai vorbeasca de programul PNL".