Carmen Iohannis a declarat, joi, la Berlin, ca deocamdata nu si-a inceput activitatea de Prima Doamna, dar ca i-ar placea sa se implice in educatie si in sustinerea tinerelor talente, potrivit Mediafax.

Intrebata, la intalnirea presedintelui cu reprezentantii comunitatii romanesti din Germania, de la Ambasada Romaniei din Berlin, daca s-a mai obisnuit cu rolul de Prima Doamna, Carmen Iohannis a declarat ca se straduieste si ca i se pare "interesant, dar foarte greu", dar ca, in schimb, ii fac foarte mare placere intalnirile cu oamenii, care-i dau "emotii pozitive si foarte placute".

In ceea ce priveste rolul sau, Carmen Iohannis a spus ca deocamdata n-a inceput "exact cu activitatea". "Promit ca o sa incerc sa fac ceva si pentru cei de acasa si pentru cei de afara, cat imi sta in putinta", a spus sotia presedintelui.

Intrebata daca are in vedere anumite proiecte, Carmen Iohannis a declarat: "Mi-ar placea sa ma implic in educatie si sustinerea tinerelor talente, de ce nu?".

Ea a spus, razand, ca nu stie daca "va fi o altfel de Prima Doamna", la intrebarea jurnalistilor din delegatia de presa. Totodata, sotia presedintelui a recunoscut ca ii este greu sa faca naveta.

"Mi-e greu, dar deocamdata nu am unde sa ma mut. Mai asteptam", a afirmat ea, adaugand ca doreste sa predea in continuare, "macar cu jumatate de norma".

Intrebata daca se va transfera la Bucuresti, Carmen Iohannis a spus: "Cand o sa avem un loc al nostru o sa ne gandim, dar deocamdata nu avem unde sta". "Trebuie sa mai asteptam un pic", a raspuns ea, intrebata daca se refera la casa.

Despre vizita de la Berlin, Carmen Iohannis a spus ca este "superba". "Berlinul este un oras foarte frumos. Faptul ca sunt atatia romani in Germania este un lucru important pentru noi. Ne dorim sa le mearga bine celor de aici si poate, candva, sa se intoarca acasa", a subliniat Prima Doamna, adaugand ca de data aceasta nu s-a intalnit cu socrii.