Victor Ponta sustine ca sora si mama lui sunt "linsate mediatic" doar pentru a fi atacat el "politic", intr-un mesaj postat pe Facebook la putin timp dupa ce sora sa a fost audiata de procurorii DNA, joi dimineata.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o mare suferinta pentru mine sa vad ca sora si mama mea sunt linsate mediatic doar ca sa fiu eu lovit politic. Le iubesc si o sa le fiu alaturi toata viata asa cum imi sunt si ele, si as vrea sa am si eu si surorile mele taria de caracter si echilibrul pe care mama le-a dovedit in toti cei 72 de ani ai ei!", a scris Ponta, pe contul sau de Facebook, alaturi de o fotografie cu familia sa.

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Hertanu, a fost audiata joi la sediul DNA Ploiesti in dosarul in care sotul ei, Iulian Hertanu, a fost arestat preventiv saptamana trecuta.

Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, si oamenii de afaceri Mihail Marian Coman, Vladimir Razvan Ciorba si Liviu Munteanu au fost retinuti de procurorii DNA, fiind suspectati ca firmele acestora au obtinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizarii din orasul Comarnic.

Liviu Munteanu, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL din aprilie 2014, a colaborat cu anchetatorii, recunoscand faptele de care este acuzat, astfel ca procurorii nu au mai cerut arestarea sa.

In acelasi dosar, deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasati sub control judiciar, sunt acuzati ca i-ar fi sprijinit pe cei patru sa obtina acest contract, punand presiune si exercitand amenintari asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judetean care derula proiectul european, pentru ca societatile respective sa primeasca contractul, sa obtina prelungiri ale termenelor prevazute in acesta si sa primeasca ilegal bani in timpul derularii proiectului.