Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului va vota luni, la ora 16:00, nominalizarea liberalului Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, citat de Agerpres.

"Birourile permanente reunite au stabilit sedinta de plen pentru luni, la ora 16:00. (...) Prioritar pe punctul unu se afla votul pentru noul director al SRI. Raportul Comisiei SRI a venit astazi", a declarat miercuri Zgonea, adaugand ca decizia in comisie a fost luata cu 14 voturi "pentru".

El a mentionat ca liberalii au cerut ca in aceasta zi de miercuri sa aiba loc votul.

"Va reamintesc ca luni a fost amanata o decizie, nu stiam in cate zile raportul Comisiei SRI va lua aceasta decizie. O nominalizare a unui director nu stiu daca Comisia poate sa o ia intr-o zi sau doua. (...) Nu este decizia mea, nici a presedintelui Tariceanu, nu noi mobilizam membrii grupurilor parlamentare astfel incat ei sa fie prezenti la o sedinta. A fost o decizie luata de toate grupurile parlamentare cu o majoritate in Birourile permanente reunite", a spus presedintele Camerei.

Intrebat ce a sustinut PSD in Birourile permanente, el a aratat: "PSD a sustinut luni, la ora 16:00. (...) Este o decizie luata de Grupul parlamentar PSD in cadrul discutiilor de luni de la sedinta de grup".

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu anuntase anterior ca propunerea Coalitiei de guvernare este ca votul privind numirea lui Eduard Hellvig in functia de director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) sa se faca la inceputul saptamanii viitoare.

"Nu vad niciun motiv de graba excesiva sa punem votul astazi sau maine. Avem lucrari programate. Eu sunt mai degraba, si am si discutat cu colegii din Coalitia de guvernare, si propunerea noastra va fi sa facem sedinta de plen reunit pentru a acorda votul, in privinta nominalizarii directorului SRI, saptamana viitoare, la inceputul saptamanii, cel mai probabil luni, poate marti", a spus Tariceanu, miercuri, la inceputul Birourilor reunite ale celor doua Camere, citata de Agerpres.

Birourile reunite ale celor doua Camere urmeaza sa stabileasca miercuri cand va fi acordat votul asupra propunerii presedintelui Klaus Iohannis privind numirea lui Eduard Hellvig in functia de director al SRI.