Sebastian Ghita a comentat luni nominalizarea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, afirmand ca "Ma asteptam din partea domnului Iohannis sa faca o nominalizare la nivelul domnului Maior. Numirea unui apropiat politic si a unui membru marcant al PNL in campanie e ca si cum domnul Ponta, odata ajuns presedinte, m-ar fi numit pe mine. Sper ca domnul Hellvig, odata numit, sa fie un barbat de stat, sa uite ca a fost un apropiat al lui Crin Antonescu, sa uite ca este apropiat al lui Klaus Iohannis, sa iasa din politica."

Sebastian GhitaFoto: Hotnews

Sebastian Ghita a fost rugat de jurnalisti si sa comenteze faptul ca Victor Ponta, intrebat, luni, daca mai e prieten cu el, ar fi evitat sa raspunda. "Nu mi s-a parut. Eu am auzit declaratia domnului Ponta si mi s-a parut ca a dat o declaratie favorabila mie, asa cum si eu dau declaratii favorabile dansului", a spus Ghita.

Intrebat daca se considera prieten cu Ponta, Ghita a raspuns: "Sigur ca da".

Intrebat si in ce relatii este cu directorul interimar al SRI, Florian Coldea, Ghita a raspuns: "Normale. Il cunosc de la Comisia SRI si il consider un profesionist".