Ion Cristoiu a relatat pe blogul sau un moment important din campania electorala pentru prezidentiale, moment povestit de Elena Udrea in jurnalul pe care i l-a incredintat ziaristului. Astfel, Udrea a relatat cum s-a dus la George Maior (seful SRI, anuntat de Ponta drept viitor premier daca va castiga prezidentialele) sa-i spuna ca Florian Coldea "lucreaza impotriva lui Ponta".

Udrea sustine in jurnal ca a aflat ca Eduard Hellvig si Marian Petrache (lideri PNL la acel moment) au primit asigurari de la Florian Coldea ca Iohannis nu va fi declarat incompatibil de Inalta Curte pina la alegerile prezidentiale: "La un moment dat aflând că la sediul SRI din Băneasa se duc Eduard Hellvig și Petrache de la Ilfov, la Coldea, să se pună de acord pe diverse lucruri legate de Iohannis și că aceștia spuseseră că i-a asigurat Coldea că nu va fi declarat incompatibil până la alegeri Iohannis, m-am dus să-i spun lui Maior că se lucrează împotriva lui Ponta cu aceste metode".

Este inca o dovada a blatului intre Traian Basescu si Victor Ponta, dupa ce tot Udrea povestise in interviul pentru HotNews.ro ca in 2013 s-a dus la Ponta la birou sa-l convinga sa accepte propunerea Codrutei Kovesi la DNA.

HotNews.ro a scris in repetate rinduri despre intelegerea netransparenta dintre Basescu si Ponta, care avea ca scop sustinerea lui Ponta pentru presedintie si scoaterea lui Klaus Iohannis din competitie, plus inscaunarea Eleni Udrea drept sefa Opozitiei din Romania.