Presedintele Klaus Iohannis a precizat, joi, la Digi 24, ca lucreaza "institutional corect" cu Guvernul Ponta si discuta probleme "foarte concrete" care tin de Romania, dar nu exista niciun fel de colaborare politica, deoarece provin din zone doctrinar destul de diferite, citeaza Mediafax.

"Asa cum am promis: institutional corect. Nici mai mult, nici mai putin... "Sunt probleme care trebuie discutate, cum a fost problema cu nominalizarea (lui Hellvig pentru sefia SRI - n.r.). Mi s-ar fi parut gresit sa fac aceasta nominalizare fara sa-l informez pe primul ministru si pe sefii partidelor politice. Sunt probleme destul de multe unde este nevoie de acordul ambelor parti, fiindca asa este legislatia in vigoare, trebuie sa fie de acord si guvernul si presedintele", a declarat presedintele.

"Unele lucruri trebuie discutate inainte. Asta e situatia in care colaboram. Nu exista niciun fel de colaborare politica, cum nici nu cred ca s-a asteptat cineva, fiindca provenim din zone doctrinar destul de mult diferite, insa problemele pe care le rezolvam si pe care le discutam sunt probleme foarte concrete care tin clar de Romania", a spus seful statului.

Intrebat daca Ponta a fost printre cei care au fost de acord sau printre cei care au ezitat cand a pronuntat numele lui Hellvig, Iohannis a afirmat: "Cred ca asta ar merge prea departe daca v-as spune acest lucru".