Presedintele Klaus Iohannis critica procurorii, pentru ca incurajeaza "telejustitia". Seful statului a facut referire la cazul deputatului Elena Udrea, intens mediatizat. Presedintele a vorbit si despre situatia in care se afla premierul Victor Ponta, in contextul anchetei care il vizeaza pe cumnatul sau.

In interviul acordat Digi24, seful statului a vorbit despre masurile luate de procurori in cazul fostului ministru al Dezvoltarii, Elena Udrea.

"Eu cred ca anumite aspecte ar fi putut fi atenuate. Sa vedem mai putin zornait de catuse si sa aflam prin comunicate seci ce s-a intamplat", a declarat seful statului.

O alta critica adusa procurorilor vizeaza scurgerea de informatii din dosare catre jurnalisti. Mai mult, presedintele intentioneaza sa discute acest aspect cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

"Este nevoie de schimbare si in legislatie. E nevoie de o imbunatatire inclusiv a respectului de sine la toti cei care vin in contact cu aceste cauze si unii, cu siguranta, atunci ajung la concluzia ca nu trebuie sa dea o copie a dosarului jurnalistilor dupa cinci minute dupa ce au primit dosarul", a adaugat Klaus Iohannis.

Intrebat daca s-ar impune o demisie a premierului Victor Ponta, tinand cont ca un membru al familiei sale este in arest preventiv, seful statului a evitat un raspuns transant.

"Deocamdata suntem foarte la inceputul acestor verificari. Daca se prelungeste aceasta faza, se va pune tot mai mult in spatiul public aceasta intrebare. Raspunsul poate veni doar de la cel in cauza. Am mai avut o situatie similara. M-am ferit si atunci, cu toate ca a fost campanie electorala, sa ma erijez in cineva care da sfaturi. Am spus doar daca as fi fost eu in situatie, as fi demisionat", a precizat Klaus Iohannis.