Vicepresedintele PC Bogdan Ciuca a declarat, joi, in nume personal, ca Eduard Hellvig, propus pentru sefia SRI, este un om echilibrat 'si asta e mare lucru pentru aceasta functie', precizand, insa, ca o decizie a sustinerii acestuia la votul din Parlament de catre PC 'se va decide la nivel de partid si de coalitie'.

'Precizez ca este un punct de vedere personal, nu este ca urmare a unei consultari cu colegii mei din grup sau din partid, este o parere strict personala si determinata de faptul ca, la un moment dat, cu domnul Hellvig am avut proiecte comune si, ca urmare a acestor experiente, cred ca este o persoana echilibrata si asta e mare lucru pentru aceasta functie, are abilitati executive, abilitati obtinute ca urmare a functiei de europarlamentar, pe care a detinut-o intr-o anumita perioada, de parlamentar. Cred ca, ajutat de structura operativa a serviciului, impreuna vor putea sa coordoneze un serviciu extrem de important pentru orice stat, poate mai ales pentru noi in aceasta perioada. Eduard Hellvig, daca va combina echilibrul, abilitatile sale si, evident, experienta si expertiza structurilor operative ale serviciului, va reusi sa faca o figura frumoasa si eficienta', a declarat Ciuca, pentru Agerpres.

El a adaugat ca banuieste ca nu vor fi probleme din punct de vedere al procedurilor de vot in Parlament.

Bogdan Ciuca a precizat, insa, ca se va decide la nivel de partid si de coalitie, inainte de a se da votul in plenul Parlamentului, daca PC il va sustine sau nu pe Hellvig.