Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi seara, pentru Agerpres, ca formatiunea pe care o conduce nu vede nicio problema in a-l sustine pe Eduard Hellvig pentru sefia SRI, dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru aceasta functie.

"Il cunoastem, e fost coleg de Parlament, in acest moment este eurodeputat, il stim foarte bine, un om extrem de echilibrat si foarte bine pregatit, inclusiv in domeniul apararii sau securitatii. Si tot ce stiu despre el si asa cum il cunosc, este un om fara bube. Deci, din punctul nostru de vedere, nu exista nicio problema. Vom discuta luni, in grupurile parlamentare, dar nu exista nicio problema sa nu il sustinem in Parlament, cand va fi propus si cand va fi votat", a declarat Kelemen Hunor.

Acesta a recunoscut ca a fost consultat de presedintele Iohannis cu privire la acest subiect si ca i-a spus si sefului statului ca din punctul de vedere al UDMR nu exista nicio problema pentru sustinerea lui Eduard Hellvig.

"I-am spus si presedintelui Iohannis, cand am discutat despre acest subiect, ca din punctul nostru de vedere nu exista nicio problema, cel putin pana la aceasta ora, despre Edi Hellvig. Sigur, vom lua o decizie formala in grupurile noastre reunite, dar nu vad nicio problema si il vom sustine", a precizat liderul UDMR.

Acesta a adaugat ca presedintele Iohannis a procedat la fel cum a facut fostul sef al statului, Traian Basescu, numind un director al SRI din partea opozitiei parlamentare si si-a exprimat speranta ca Eduard Hellvig va fi o persoana de echilibru.

"Pana la urma, presedintele Iohannis a procedat, aproape similar cum a procedat si Basescu: din partea opozitiei parlamentare a facut o nominalizare pentru aceasta functie extrem de importanta. Si eu sper ca Eduard Hellvig va reusi sa mentina echilibru si sa fie in continuare la fel de echilibrat si la fel de bun simt cum l-am cunoscut si cum a fost si in aceasta perioada de cateva mandate de cand este in politica", a mai spus Kelemen Hunor.