Constantin Boscodeala, condamnat la cinci ani de inchisoare in prima instanta, ramane seful PSD Buzau, dupa ce Ponta nu i-a acceptat demisia

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 19 februarie 2015, 12:41 Actualitate | Politic


Constantin Boscodeala
Foto: Agerpres
Primarul Constantin Boscodeala a anuntat joi presedintele PSD, Victor Ponta, nu i-a acceptat demisia astfel incat ramane in continuare la sefia organizatiei judetene a PSD Buzau. Reamintim ca Boscodeala a fost condamnat, in 10 februarie, in prima instanta, la cinci ani de inchisoare, fiind acuzat ca a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei clubului de fotbal Gloria Buzau.

"Avand in vedere ca in luna aprilie in PSD vor fi alegeri interne de jos si pana sus, iar presedintele partidului nu mi-a acceptat demisia, raman in continuare presedintele organizatiei judetene", a declarat, pentru Agerpres, Constantin Boscodeala.

Primarul municipiului a mai spus ca dupa ce a anuntat ca renunta la sefia PSD, trei parlamentari de Buzau au exercitat un adevarat santaj asupra sa.

"Trei parlamentari de Buzau, respectiv Marian Ghiveciu, Victor Mocanu si Adrian Mocanu, erau impotriva numirii ca lider interimar a deputatului Marcel Ciolacu si au anuntat ca stau cu demisiile din PSD pe masa. Acesta este un santaj, mai ales ca eu nu i-am vazut pe cei trei parlamentari de mai bine de un an la Buzau", a afirmat Boscodeala.

Constantin Boscodeala a anuntat saptamana trecuta, dupa condamnarea sa la cicni ani de inchisoare cu executare, ca renunta la functia de presedinte al PSD Buzau si ca ii va lasa la conducerea Primariei pe cei doi viceprimari, pentru a pregati apelul care se va judeca la Curtea de Apel Brasov.

In iulie 2013, primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, fiind acuzat, printre altele, ca ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociatiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzau.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a lui Boscodeala pentru trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

Potrivit procurorilor, in perioada 2002 - 2008, Boscodeala a acordat unor asociatii sportive, persoane juridice non-profit, in mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local si le-a asigurat folosinta gratuita a Complexului Sportiv Gloria Buzau, beneficiarii finali ai acestor sume si ai dreptului de a folosi complexul sportiv find societati comerciale aflate in diverse raporturi juridice cu asociatiile sportive.

"In cursul anului 2008, prin incalcarea atributiilor de serviciu pe care le avea in calitate de ordonator principal de credite, inculpatul Boscodeala Constantin Octavian a dispus, in mod nelegal, plata sumei de 1.633.496,32 lei catre Asociatia Sportiva Fotbal Club Gloria Buzau cu titlu de finantare nerambursabila - din care suma de 279.496,32 lei reprezinta plati directe efectuate catre Regia Autonoma Municipala (RAM) Buzau (unitate din subordinea Consiliului local Buzau, la care Asociatia sportiva avea debite restante). De aceasta suma de bani a beneficiat, in mod indirect, SC Fotbal Club Gloria SA Buzau (agent economic privat la care primarul era actionar, in calitate de persoana fizica), firma cu care Asociatia sportiva avea incheiat un protocol conform caruia se obliga, contrar legii, sa sustina activitatea sportiva a societatii comerciale cu sumele primite de la bugetul local. De asemenea, S.C. Fotbal Club Gloria S.A. Buzau fusese obligata, prin hotarare judecatoreasca, la plata debitelor restante catre RAM Buzau, in solidar cu Asociatia sportiva (suma de 279.496,32 lei)", preciza DNA.

In acest mod, sustin anchetatorii, bugetul local al municipiului Buzau a fost prejudiciat cu suma de 1.633.496,32 lei.

De asemenea, afirma DNA, la 19 mai 2006, fara a exista o hotarare a Consiliului Local al Municipiului Buzau, Boscodeala a acordat direct, in folosinta gratuita, o parte a Complexului Sportiv Gloria, obiectiv aflat in proprietatea publica a municipiului Buzau, Asocierii in participatiune formate din Asociatia Sportiva "Vointa Buzau" si SC Monte Cris SR. Buzau, bugetul local fiind prejudiciat cu 2.675.555,22 lei, reprezentand veniturile nerealizate in perioada 1 ianuarie 2008 - 31 octombrie 2009.

In plus, mai sustin procurorii, incepand din 2002, cand Complexul Sportiv Gloria a intrat in proprietatea publica a municipiului Buzau, primarul a asigurat nelegal folosinta gratuita a stadionului de fotbal Asociatiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzau si, prin intermediul acesteia, SC Fotbal Club Gloria SA. In acest mod, bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 587.942,55 lei, reprezentand veniturile nerealizate din exploatarea bunului, potrivit sursei citate.

In iunie 2014, Constantin Boscodeala, a fost trimis in judecata intr-un nou dosar, in care este acuzat ca a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, in conditiile in care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei.

Acest dosar este judecat de Tribunalul Dambovita.

In ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra mai multor imobile, terenuri si masini ale primarului.

Boscodeala este la al cincilea mandat de primar al muncipiului Buzau. Din 2010, el este liderul organizatiei judetene PSD Buzau. De-a lungul timpului, a mai fost membru PDL si ApR.

6121 vizualizari

 • +17 (17 voturi)    
  Nimic nou (Joi, 19 februarie 2015, 12:47)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  PSD= o hoarda de hoti, penali si mafioti condusa candva de un puscarias, azi de un plagiator si un cercetat penal pentru furt electoral.
 • +15 (15 voturi)    
  O fi sclav pe plantația PSD. (Joi, 19 februarie 2015, 12:50)

  Amad [utilizator]

  Eu știu ca demisia este un act unilateral cu o perioada de preaviz in funcție de poziția ocupata. O demisie nu trebuie acceptata de nimeni ci doar depusa.
 • +13 (13 voturi)    
  ponta (Joi, 19 februarie 2015, 12:51)

  dum_i [utilizator]

  Ponta are nevoie de puscariasi de incredere pentru cand va infunda si el puscaria.
 • +10 (10 voturi)    
  Pai cum????? (Joi, 19 februarie 2015, 13:04)

  Johanis [utilizator]

  Cum sa demisionzi cand, de-abia acum, dupa condamnare, te identifici cu partidul!
  Pana acum, fara condamnare, pareai PSD-ist. Acum, cu cinci ani primiti la instanata de fond esti de-al nostru!
  Tot inainte, dragi tovarasi!
  • +5 (5 voturi)    
   Aprobare la demisie ? Ha-ha-ha ! (Joi, 19 februarie 2015, 13:33)

   LegatusAugusti [anonim] i-a raspuns lui Johanis

   Demisia este denuntarea unilaterala a contractului de munca. Aprobare nu exista !
   Ponta chiar nu stie nimic ??????????

   OK, eventual poate fi numit sef peste pesedeii inchisi la Rahova ! Sau macar sef de celula PSD-ista !
 • +6 (6 voturi)    
  Demisia... (Joi, 19 februarie 2015, 13:17)

  Mirobo [utilizator]

  ...era odata un act UNILATERAL.
 • +7 (7 voturi)    
  cine mai fura pentru partid? (Joi, 19 februarie 2015, 13:27)

  jackalphonse [utilizator]

  nu nenicule, stai acolo si jumuleste in continuare
 • +6 (6 voturi)    
  PSD-ul activează în ilegalitate, (Joi, 19 februarie 2015, 13:29)

  Con_stan_tin [utilizator]

  doar sunt comuniști.
  • +3 (3 voturi)    
   Istoria PCR (Joi, 19 februarie 2015, 14:53)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

   ...ne arata ca aveau celule de partid prin puscarii
 • +4 (4 voturi)    
  Ce este de mirare? (Joi, 19 februarie 2015, 13:41)

  vali47 [utilizator]

  La câți pesediști sunt în pușcărie,Ponta a considerat că acest Constantin Boșcodeală este nimerit să le fie șef.Trebuie un om de încredere să țină sub control pușcăriașii pesediști.Apropo,șef peste morți a rămas tot Dragnea?Vin alegerile și nu trebuie ca morții să nu mai voteze pesede!
 • +3 (3 voturi)    
  tati, tati, pot sa....? (Joi, 19 februarie 2015, 13:48)

  goguleana lugojana [utilizator]

  Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii actualizat 2014

  SECŢIUNEA 8: Demisia [ sus ] Solicita o consultatie!

  Art. 81
  (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
  (2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
  (3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
  • +2 (2 voturi)    
   nu te-ai prins... (Joi, 19 februarie 2015, 15:43)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui goguleana lugojana

   @Mirobo spune ca demisia (din politica) era odata unilaterala. Acum e ca-n famiglie, iesi din mafie doar cu picioarele inainte.
 • +4 (4 voturi)    
  Gainarii marunte puscarie la locul de munca ! (Joi, 19 februarie 2015, 13:58)

  andreesanu [utilizator]

  Pe vremea lui ceasca pentru gainarii marunte ,fumat la locul de munca ,or baut pentru pedepse pina la 1 an se
  facea puscarie la locul de munca.
  Mai nou pe vremea preafericitului si intiistatatorul Ponta
  pentru cei in slujba preafericitului se pastraza pravila de puscarie la locul de munca pina la calendele grecesti !!!.
  Si uite asa a ramas in istoria justitiei romaneasca de POANTA !!!
 • +4 (4 voturi)    
  Ponta-ibosconit de proptelele "baronilor" ! (Joi, 19 februarie 2015, 14:03)

  Plagarus [utilizator]

  Micul brotac WcP-necalificat in toate cele, va fi halit de tovarasii sai !
 • +4 (4 voturi)    
  Avem ce ne-am dorit! (Joi, 19 februarie 2015, 14:10)

  hotnewsfil [utilizator]

  Romanii ar trebui sa nu fie uimiti ca lucrurile se desfasoara atat de vertiginos in descoperirea si condamnarea infractorilor, in special a celor implicati in acte de coruptie.
  Procurorii si judecatorii care instrumenteaza astfel de spete sunt experti ('artisti') in meseria lor.
  Expertiza lor creste de la o zi la alta, ca un bulgare de zapada, pe masura ce rezolva alte si alte cazuri.
  Ca profesionisti de inalta clasa, ei si-au alcatuit 'un retetar' care cuprinde toate spetele principale care le trec pe sub lupa.
  Cu siguranta ca ei au o lista cu cele mai frecvente tipuri si stiu, de cum deschide gura un implicat, ce tertipuri va folosi acesta ca sa se decuple, sa il ia pe nisnaiul in gura sau sa dea vina pe altii.
  Asa stand lucrurile, procurorii si judecatorii ii rezolva pe banda, la foc continuu, cu viteza crescanda, care ne pare unora de neinteles, chiar suspecta.
  Avem justitie ('Fiat justitia et pereat mundus'), avem justitie pe paine, la masa zilnica.
 • +2 (2 voturi)    
  poate ca (Joi, 19 februarie 2015, 15:35)

  likurici [utilizator]

  ponta-l vede si pe asta detinut politic, de aia nu i-a ''acceptat'' actul unilateral al deciziei de demisie
 • +1 (1 vot)    
  Lepadaturi peste tot (Joi, 19 februarie 2015, 19:05)

  Adrian Popescu [anonim]

  Individul asta are asa de multi oameni pe constiinta prin actiunile si inactiunile sale de nu va imaginati . Ponta nu se leapada de el pentru ca i-a fost si ii este folositor ca sluga si ca manevrator de electorat .


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version