Presedintele Klaus Iohannis afirma, pe contul sau de Facebook, in urma vizitei pe care a facut-o la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca rolul sau constitutional il obliga sa vegheze la protejarea sistemului judiciar de orice ingerinta din partea altor puteri ale statului. El precizeaza si ca judecatorii pe care i-a intalnit lucreaza peste program si in conditii dificile.

Klaus Iohannis si Livia StanciuFoto: Facebook - Klaus Iohannis

Mesajul lui Klaus Iohannis:

"Am vizitat astazi Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se decide soarta multor oameni. Cetatenii se asteapta ca dreptatea sa invinga nedreptatile si verdictele sa respecte litera si spiritul legii, indiferent cine este cel judecat. Stiu ca procesele dureaza uneori extrem de mult, costa scump si multi dintre noi isi pot pierde rabdarea si speranta. Judecatorii pe care i-am intalnit lucreaza peste program, in conditii adesea dificile si intr-un spatiu foarte restrans.

Cu toate acestea, personalul celei mai inalte instante de judecata din Romania este devotat slujirii adevarului, rezolvand cu profesionalism un mare numar de cazuri. Rolul meu constitutional de mediator ma obliga sa veghez la protejarea sistemului judiciar de orice ingerinta din partea altor puteri ale statului sau a oricaror influente si presiuni, in asa fel incat cetatenii sa aiba incredere in actul de justitie."