Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu a sustinut marti despre dosarul in care e implicat cumnatul premierului ca are retineri in a comenta subiectul si ca justitia trebuie "sa-si faca treaba" ca sa fie cu "totii fericiti", intreband retoric daca exista prezumtia de vinovatie, potrivit Mediafax.

Ilie Sarbu a fost intrebat ce parere are despre scandalul in care este implicat cumnatul premierului Victor Ponta intr-un dosar privind infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. "In discutii de genul asta nu intru, stiti bine ca din toamna nu am facut niciun fel de comentarii pe niciun fel de...", a replicat Sarbu.

El a fost intrebat daca isi aduce aminte de declaratiile unor lideri PSD la momentul in care fratele presedintelui Traian Basescu era implicat intr-un dosar penal. "Nu vreau sa intru in comentariul asta, nu am nicio calitate. Eu sunt cu problemele mele, fiecare cu ceea ce ... (...) Nu stim, de ce sa ne pronuntam acuma, ca ma atrageti acuma in capcana sa totusi sa vorbesc. Ne putem pronunta? Exista prezumtia aceasta de vinovatie din start? Nu stim. S-ar putea sa ... cati oameni nu au fost chemati acolo si pana la urma nu s-a intamplat nimic", a mai afirmat liderul senatorilor PSD.

De asemenea, lui Sarbu i s-a amintit ca au existat declaratii pe o situatie similara in privinta fratelui lui Traian Basescu. "Eu personal? (...) Acuma PSD-ul e format din 600 de mii de membri cel putin. Nu vreau sa...e un comentariu pe care nu l-am facut din toamna stiti bine si nu vreau sa...Sa-si faca justitia treaba si vom fi cu totii fericiti", a mai precizat Sarbu.

In luna iunie a anului trecut premierul Victor Ponta afirma, comentand cazul in care era implicat fratele presedintelui Traian Basescu, ca seful statului ar trebui sa demisioneze. "Cred ca presedintele Romaniei si nu doar al Romaniei, ci orice presedinte dintr-o tara europeana, in fata unei asemenea situatii, tocmai pentru a nu arunca o umbra de indoiala asupra activitatii Justitei, ar trebui sa demisioneze imediat", a spus Ponta.

Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost adus, marti, la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul in care procurorii DNA au facut perchezitii la mai multe firme, pentru infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene.

Seful CJ Prahova, Mircea Cosma, si fiul sau, deputatul Vlad Cosma, au fost pusi sub control judiciar, pentru sprijinirea unui grup infractional, Mircea Cosma avand interdictia de a-si exercita functia, dupa ce au fost audiati in dosarul in care e vizat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului.

Deputatul Sebastian Ghita a iesit marti de la DNA Ploiesti, spunand ca a fost inceputa urmarirea penala in cazul sau si are interdictie de a se intalni cu seful CJ Prahova Mircea Cosma si fiul acestuia Vlad Cosma, pusi sub control judiciar in dosarul in care e vizat si Iulian Hertanu, cumnatul lui Ponta.