ANI a solicitat, luni, Camerei Deputatilor sa ii puna la dispozitie documente privind 47 de parlamentari, referitoare la numarul de angajati, cheltuielile forfetare si cum au fost cheltuite resursele financiare alocate de la bugetul statului prin bugetul Camerei.

Anuntul a fost facut, luni, de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, scrie Mediafax.

Zgonea a precizat ca figureaza pe aceasta lista "si fosti deputati si actuali parlamentari".

"De abia a venit hartia de la domnul Horia Georgescu, pe care o sa o pun in Biroul Permanent. Sunt datele care sunt necesare primei analize pe care o face ANI. Camera Deputatilor trebuie sa puna la dispozitie cateva documente: numar de angajati, sume cheltuite din suma forfetara, perioada in care a fost parlamentar si cum au fost cheltuite resursele financiare alocate de la bugetul statului prin bugetul Camerei Deputatilor", a spus presedintele Camerei.

Potrivit afirmatiilor sale, "acesta este un semnal clar ca incepe, de fapt, o procedura de verificare a fostului Parlament si al actualului Parlament".

"Inainte de a veni, mi-a venit o lista cu 47 de parlamentari,... care trebuie sa le punem la dispozitie niste documente de urgenta, pe controlul de conflict de interese", si-a informat el, anterior, colegii din Comisia de cod electoral, pentru justifica intarzierea de trei sferturi de ora cu care a venit la sedinta comisiei.