Senatorul Varujan Vosganian isi anunta demisia din PNL, intr-o postare pe blogul sau. Vosganian precizeaza ca demisia sa vine ca "raspuns colegial la solicitarile" conducerii Partidului National Liberal, in conditiile in care mai multi lideri liberali considera ca imaginea partidului este afectata dupa respingerea in Senat a solicitarii Parchetului de incuviintare a inceperii urmaririi penale a lui Vosganian, in dosarul Romgaz.

Varujan Vosganian in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

"Catre conducerea Partidului National Liberal

Ca un raspuns colegial la solicitarile dumneavoastra, primiti, prin prezenta, demisia mea din noul PNL", scrie Vosganian pe blogul sau.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a cerut vineri demisia din PNL a senatorului Varujan Vosganian, aratand ca, in cazul in care acest lucru nu se va produce, va propune excluderea acestuia din partid. "I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar in cazul in care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul National Liberal. De asemenea, luni, voi fi prezenta la sedinta grupului parlamentar al senatorilor PNL, pentru a a stabili impreuna modalitatea prin care accidentul politic petrecut pe 12 februarie sa nu se mai repete vreodata', spune Gorghiu, intr-o scrisoare adresata senatorilor PNL si citata de Agerpres.