Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a postat un mesaj in care afirma ca votul Senatului in cazul Vosganian este o mare greseala si inconsecventa si adauga ca "Noua Alianta Blaga/Gorghiu/Geoana/Vanghelie" isi arata prioritatile, potrivit Mediafax.

Contre Ponta-BlagaFoto: Colaj foto

In replica, Vasile Blaga a declarat ca Victor Ponta le-a cerut senatorilor PSD sa voteze impotriva cererii DIICOT in cazul liberalului Varujan Vosganian. Copresedintele PNL i-a cerut lui Varujan Vosganian sa-si dea demisia din partid.

"Nu inteleg de ce sa sufere toti romanii pentru o mana de oameni, fie si ei parlamentari, care nu inteleg despre ce este vorba sau se fac ca nu inteleg despre ce este vorba. Nu pot sa fiu de acord cu fariseismul lui Ponta, pai haideti sa ne numaram in Parlament, da, si sa vedem de unde au venit voturile. Adica chiar nu ii este un pic rusine? Si-a pus oamenii sa voteze in favoarea lui Vosganian si tot el face pe nebunul? O obraznicie dusa la extrem. Dar pe mine asta nu ma deranjeaza, sunt invatat cu Victor Ponta. Dar suparat pe colegii care azi au incalcat, mi-e jena sa o spun, tot ce am promis noi in campania electorala prezidentiala. Cred ca un gest de onoare ar fi invers, dansul (Varujan Vosganian- n.r.) sa isi dea demisia din PNL", a explicat Vasile Blaga, la un post TV.

Si presedintele Klaus Iohannis a scris, joi, pe Facebook, ca se astepta ca Senatul sa incuviinteze cererea de incepere a urmaririi penale in cazul senatoului PNL Varujan Vosganian, precizand ca votul senatorilor arata ca nu s-a inteles pe deplin necesitatea schimbarii.