Elena Udrea, aflata in arest preventiv, a postat joi un nou mesaj pe Facebook, in care afirma ca isteria acuzatilor la adresa sa, "rostogolite prin presa de procurori DNA", trebuie sa inceteze, pentru ca, sustine ea, "ajungem intr-o fundatura logica - procurorii lanseaza acuzatiile, inflameaza presa si, apoi, impotriva mea se iau masuri ca urmare a presiunii publice (asta este motivatia judecatorilor)".

Elena UdreaFoto: HotNews.ro

Udrea mai afirma ca are "incredere ca, la apel, se va ridica masura arestului preventiv, pentru ca nu a aparut absolut nimic in dosar de pe 29 ianuarie, cand am fost pusa sub control judiciar, si pana acum".

Mesajul postat joi de Elena Udrea pe pagina sa Facebook:

"Acuzatii inchipuite si speculatii fara temei ale procurorilor continua sa curga garla impotriva mea pe toate mass media. E un veritabil delir. In Romania, pare ca s-a inventat un nou sport national: ce acuzatii neprobate sa-i mai aducem Elenei Udrea, in speranta ca, neputand sa se apere, pentru ca e in arest, nu va putea sa raspunda.

Adevarul gol-golut este ca, in dosarul Microsoft, acuzatia care mi se aduce se reduce la faptul ca am fost sotia lui Dorin Cocos si se presupune ca as fi stiut ce facea acesta. Pornind de aici, se fabuleaza si se inventeaza povesti nemuritoare. Dar asta se stia si inainte de 29 ianuarie, cand am fost pusa sub acuzare, se stia si anul trecut, cand s-a deschis dosar impotriva lui Dorin Cocos. Intre timp, nimic nou, nicio proba suplimentara.

Aceasta isterie a acuzatiilor la adresa mea, rostogolite prin presa de procurori DNA, trebuie sa se opreasca, pentru ca ajungem intr-o fundatura logica - procurorii lanseaza acuzatiile, inflameaza presa si, apoi, impotriva mea se iau masuri ca urmare a presiunii publice (asta este motivatia judecatorilor). Sunt acuzata la televizor, in ziare si pe site-uri, dar nu pot sa ma apar sau, daca incerc sa o fac, sunt sanctionata pentru asta. Unde e democratia daca acuzatorii pot spune orice, dar nimeni nu vrea sa auda argumentele apararii?

Judecatorii, oricine ar fi ei si orice cauza ar judeca, trebuie sa fie puternici si curajosi. Trebuie sa ia decizii pe lege, fapte si probe, nu pe ce spune televizorul. Inca o data spun: am incredere ca, la apel, se va ridica masura arestului preventiv, pentru ca nu a aparut absolut nimic in dosar de pe 29 ianuarie, cand am fost pusa sub control judiciar, si pana acum."

Elena Udrea a primit miercuri seara mandat de arestare pentru 30 de zile, potrivit deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Potrivit avocatului sau, mandatul de arestare a fost emis in dosarul Microsoft, in urma denuntului lui Dinu Pescariu. Avocatul Elenei Udrea a anuntat totodata ca va contesta decizia de arestare preventiva.

Udrea a postat ulterior, putin dupa miezul noptii, un mesaj pe Facebook, afirmand ca nu a primit niciodata mita si declarandu-se nemultumita de faptul ca este "condamnata la televizor".