Fostul presedinte Traian Basescu a facut miercuri o scurta vizita la sediul PMP, unde si-a luat in primire biroul care i-a fost amenajat inca din luna decembrie a anului trecut, anunta Mediafax. Fostul presedinte a fost asteptat la sediul formatiunii de catre secretarul general al PMP, Dorel Onaca. La plecare, Traian Basescu a declarat ca "Am discutat despre constructia unui partid mare si puternic". Intrebat de jurnalisti daca si-a luat in primire biroul, fostul presedinte a raspuns ca "Ee, am luat in primire... Am fost acolo, am deschis calculatorul. Biroul e micut, e curat, e bine aranjat, imi place".

Traian Basescu la Congresul PMPFoto: Captura B1TV

Chestionat de jurnalisti in legatura cu situatia Elenei Udrea, Traian Basescu a raspuns ca "Justitia este corecta, nu eu voi discuta justitia, care am sustinut-o si am zis sa faca ceea ce trebuie pentru a sustine statul de drept. Sper ca va fi capabila sa isi dovedeasca nevinovatia. Cred in omul asta, indiferent cat de suparati sunt toti pe mine ca nu o abandonez. E un om care mi-a fost atat de loial, a fost partenerul meu politic, singurul care a mai ramas dintre fostii lideri ai PDL. Asa cum o stiu, Elena Udrea se va bate sa isi dovedeasca nevinovatia. Singurul moment in care as putea sa imi schimb pozitia va fi cand se va termina procesul daca judecatorii vor spune altfel."

Fostul presedinte Basescu a participat la sfarsitul saptamanii trecute la congresul PMP, reuniune unde a tinut o cuvantare in care a spus ca doreste sa fie un "partener" al acestui partid, dar fara sa il conduca.