Deputatul Eugen Tomac este unicul candidat, duminica, la Congresul PMP, pentru functia de presedinte al partidului, cu motiunea " Romania implicata-PMP partidul schimbarii", la acest eveniment, la care Elena Udrea nu participa, fiind invitat fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu, transmite Mediafax.

Presedintele PMP Dambovita, Adrian Radulescu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Targoviste, ca PMP trebuie sa se descurce fara cei doi doi parinti adoptivi: Traian Basescu si Elena Udrea, scrie Agerpres.

Secretarul general al PMP Clement Negrut, cel care se ocupa de organizarea acestei reuniuni, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca reprezentantii PMP l-au invitat pe Traian Basescu la congres si il asteapta "cu mare drag", dar fostul sef al statului "nici nu a infirmat, nici nu a confirmat" participarea.

"Noi l-am invitat la congresul PMP pe domnul Traian Basescu. Nu stim, vom vedea, daca va veni, nu ne-a infirmat, nu ne-a confirmat, noi l-am invitat si il asteptam cu mare drag", a precizat secretarul general al PMP.

Negrut a spus ca Elena Udrea, fost presedinte al PMP, nu va fi prezenta la congres, pentru ca aceasta s-a suspendat din partid saptamana trecuta, functia de presedinte interimar fiind asigurata de Eugen Tomac.

"Congresul PMP va avea loc, duminica, la Palatul Parlamentului incepand cu ora 11, vor fi 756 de delegati si o singura motiune ￯Romania implicata-PMP partidul schimbarii￯ a domnului Eugen Tomac", a spus Clement Negrut.

El a aratat ca votul dat pe aceasta motiune va aproba automat si lista cu cei 35 de sustinatori ai candidaturii lui Eugen Tomac, "care vor deveni direct membri in CEN", for de conducere al partidului.

Potrivit acestei liste, prim-vicepresedinte al PMP va fi Siegfried Muresan, iar secretar general al PMP va fi Dorel Onaca.

Dupa votarea lui Eugen Tomac drept presedinte al PMP, vicepresedinti ai partidului vor fi: Clement Negrut, Adrian Radulescu, Gabriel Berca, Petru Movila, Adrian Gurzau, Nicolae Ivaschescu, Catalin Cristache, Catalin Tarhon, Claudiu Palas si Catalina Bozianu. Secretar general adjunct vor fi Gelu Visan si Rizea Tudorache, iar secretari executivi vor fi: Florin Staicu, Lucian Iliescu, Cristian Tugurel, Roxana Iliescu, Sebastian Moise, Catalin Bluf, Sorin Borza, Marian Vasile, Laurentiu Dulama si Daniela Bene.

"Partidul trebuie sa se descurce fara cei doi parinti adoptivi: Traian Basescu si Elena Udrea. Daca va reusi aceasta chestiune, va fi un partid adevarat. Daca nu va reusi, e inca un esec", a spus fostul consilier prezidential Adrian Radulescu.

De asemenea, Radulescu a afirmat a sunat-o de mai multe ori pe Elena Udrea cand a inceput scandalul declansat de declaratiile acesteia, insa nu i-a raspuns la telefon. "Nu cunosc nici macar 0,01% din ce cunoaste dumneaei si nici nu vreau sa fiu aparatorul dumneaei, ca nu am argumente. Am incercat, recunosc, sa o sun la telefon dupa ce a facut prima interventie. De trei ori (am sunat, n.r.), nu mi-a raspuns. Pe urma au pus-o sub interdictia aia. Eram si eu curios, sa intreb ce se intampla, ca suntem toti debusolati. Nu mi-a raspuns(...). Mi s-a mai intamplat sa nu raspunda, si la cinci telefoane, dar revenea. Acum nu cred ca mai revine", a spus Adrian Radulescu.

Acesta spune ca "o sustine moral" pe Elena Udrea. "Nu ne interpunem in ceea ce inseamna Justitia, dumneaei este cea implicata, nu este partidul. Trebuie sa raspunda si sa se apere pentru acuzatiile cei se aduc. Noi credem ca va demonstra ca este nevinovata. Vom respecta ceea ce va decide Justitia si moral suntem alaturi de ea tinand cont ca este colega noastra. De obicei, cand ti-e greu fuge toata lumea, cand ti-e bine vin toti. In afara sa o sustinem moral nu putem sa o ajutam cu nimic", a afirmat Adrian Radulescu.